Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEZAMISLIVI UVJETI ZA ŽIVOT

Tužna priča iz Podravine: Baka Ljubica (83) zbog siromaštva i sepse izgubila bitku za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubica Luić (83) iz Peteranca, preminula je u velikom siromaštvu. Živjela je sama u nezamislivim uvjetima i od 1030 kuna mjesečno.

Ljubica Luić (83) iz Peteranca živjela je sama gotovo 40 godina u nemogućim uvjetima i velikom siromaštvu. Pomoć joj je pružala i hranu donosila gerontodomaćica Jasna koja ju je obilazila tri puta tjedno. 

"Već ujutro kad sam došla, Ljubica se žalila na bolove u trbuhu pa sam tako odlučila doći i popodne. Kada sam popodne došla, Ljubici je bilo sve gore pa sam nazvala njenu nećakinju iz Otočke da ju posjeti i proba joj pomoći", ispričala je gerontodomaćica Jasna za Glas Podravine dodavši kako je nećakinja došla i popodne i navečer, zadnje oko 22 sata.

"Dogovorila sam se s nećakinjom da bi bilo dobro da porazgovara s nekim u Općini i proba Ljubicu smjestiti u dom za starije i nemoćne osobe, iako je ona to više puta odbijala kazujući kako ona želi biti doma i brinuti se o sebi sama", kazala je Jasna te dodala da je sada zaista bilo krajnje vrijeme da se Ljubicu smjesti u ustanovu gdje bi imala svakodnevnu njegu i higijenu.

Nećakinja je došla i drugi dan, kada je pozvana hitna pomoć. Baka Ljubica prevezena je u bolnicu gdje se dogodio najgori scenarij i Ljubica je preminula. Prva sumnja na uzrok smrti bila je sepsa. Potom je napravljena obdukcija. Ljubica je pokopana 30. listopada na groblju u Peterancu.

Više puta joj je ponuđena pomoć, no ona ju je odbijala kazujući kako je ovdje njen dom, sav život, uspomene, problemi, brige i ljubav.

"Život nije nikome danas lagan pa nije ni meni, ali ja sam borac i idem dalje do kraja", kazala je Ljubica koja je, nažalost izgubila bitku za život, javlja Glas Podravine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene