Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski uvjeti

AUTOMEHANIČARI SAVJETUJU Evo kako pripremiti auto za zimu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od utorka je na većini prometnica u Hrvatskoj obvezna zimska oprema.

Oni koji je ne budu imali, mogu očekivati visoke novčane kazne, ali i niske temperature. Automobil je potrebno pripremiti za vremenske neprilike.

Pročitajte i ovo Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga" Slika nije dostupna U Lici 20-ak cm snijega OBVEZNA ZIMSKA OPREMA Najčešće greške koje rade vozači

Ukoliko imate neodgovarajuće gume na automobilu, posljednji tren je da ih promijenite, jer u utorak stupaju zimski uvjeti na cestama, policija vas može kazniti sa 700 kuna.

''Na vozilu moramo imati ljetne gume minimalnog profila 4 mm sa lancima u vozilu ili zimske gume, koje sprječavaju proklizavanje vozila'', pojasnio je automehaničar Marko Žilić.

Nakon svakog pranja zimi, pošpricati glicerinom, kao se ne bi zaledile, jer u protivnom, nećete moći otvoriti vrata.

''Napravi se oštećenje gume i ulazi voda, kroz vrata unutra, a da se to ne bi dogodilo mora se špricati sprejem'', rekao je vozač Zlatko Jurkin.

A da bi vozilo upalilo i na niskim temperaturama potrebno je provjeriti i stanje ispod haube.

''Recimo akumulator, koji se zimi više troši, zbog grijanja i dnevnih svjetala. Zatim antifriz, koji mora biti ispravan, i mora ga biti dovoljno. Osim toga prekontrolirajte tekućinu za pranje stakla, koja mora biti otporna na hladnoću, da se ne bi smrzavala, da ne bi došlo do pucanja posude i pumpice za pranje stakla'', ispričao je automehaničar Stjepan.

Zagrebačka je zimska služba spremna, čak 259 ekipa i 18 tisuća tona soli, za čišćenje snijega sa zagrebačkih prometnica.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene