Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanaka u Beogradu

Ramljak otkrio kada će završiti rekonstrukcija Agrokora te je li moguć stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak danas je nakon sastanaka u Srbiji ustvrdio kako Agrokor neće završtiti u stečaju.

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u Beogradu je na sastanku s predstavnicima vlade Srbije. Tijekom dana prvo je održao niz sastanaka s menadžmentom Agrokorovih kompanija u Srbiji, a nakon toga došao na sastanak sa srbijanskim ministrima.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Ramljak ih je izvijestio da sve Agrokorove kompanije u Srbiji posluju redovito, da su plaćene sve obveze prema državi, isplaćene plaće svim zaposlenicima kao i da se sva potraživanja dobavljača uredno podmiruju.

"Agrokor neće u stečaj"

Ramljak je u Beogradu isključio mogućnost da ovaj koncern ode u stečaj i ocijenio da se preustroj Agrokora može očekivati u sljedećih godinu do godinu i pol dana, doznaje Hina iz izvora bliskih sudionicima sastanka održanog u vladi Srbije.

Sastanak u vladi Srbije počeo je oko 15 sati iza zatvorenih vrata, potvrđeno je Hini u uredu ministra trgovine i turizma Rasima Ljajića, neizvjesno je koliko dugo bi mogao potrajati, ali je potvrđeno da se nitko od sudionika današnjeg razgovora neće obraćati javnosti.

Prema ranijim informacijama iz tima Ante Ramljaka koje su prenijeli mediji u Srbiji i Hrvatskoj, u Beogradu su planirani i sastanci s upravama tvrtki Merkator S, Dijamant, Mg Mivela i Frikom, koje su najznačajnije u poslovnom sustavu Agrokora u Srbiji.

Sastanku u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, osim resornog ministra Ljajića, nazoče i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, te predsjednik Gospodarske komore Srbije Marko Čadež, a tema sastanka će biti stabilizacija poslovanja Agrokora u Hrvatskoj, Srbiji i drugim zemljama regije.

Najveći poslodavac u Srbiji

Ljajić je ranije novinarima rekao da je Ramljak o istoj temi već razgovarao s predstavnicima Agrokorovih poduzeća u BiH i Sloveniji.

Na pitanje je li neka od Agrokorovih tvrtki u Srbiji zatražila pomoć od vlade Srbije, on je rekao da su intervenirali za Mlekoprodukt (Zrenjanin) i da im je isplaćena jedna rata duga, kao i da im poslije toga nijedna druga tvrtka nije tražila pomoć.

U Srbiji Agrokor zapošljava 11.000 te je ondje treći najveći poslodavac. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene