Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RECIKLIRANJE POKLONA

Što skriva crvena kutija ministrice Brnjac? Plenkoviću je rođendan, otkrivena je slatka tajna

Premijeru Andreju Plenković danas je rođendan. Uoči sjednice Vlade stigao je za neke možda neobičan poklon. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac zagolicala je maštu pojavivši se s crvenom kutijom u rukama.

Vremena nisu lagana, za nikoga, pa ni za premijera. Treba voditi primjerom. Potrudila se na tom polju i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je na redovitu sjednicu Vlade u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu (NSK) došla noseći crvenu kutiju u rukama.

Prepoznavši brzo koju tajnu skriva i imajući na na umu da je premijeru Andreju Plenkoviću danas 52. rođendan znalcima nije bilo teško zbrojiti dva i dva.

Ministrica je donijela tortu, ali ne bilo kakvu tortu. Naime, prije sjednice Vlade posjetila je Međunarodni turistički sajam ''PLACE2GO'' koji je otvorio svoja vrata nakon dvije godine pandemijske pauze.

Svečano otvorenje koje je održano u zagrebačkoj Areni prošlo je u znaku Primorsko-goranske županije koja se na sajmu predstavila ''Kulturno-turističkom rutom Putovima Frankopana'', između ostalog i tortom DEliciAnom iz slastičarne Kaokakao iz Opatije koju je župan Zlatko Komadina poklonio ministrici turizma Nikolini Brnjac i direktorici Turističke zajednice Zagreba Martini Bienenfeld prilikom posjeta PGŽ štandu.

Brnjac je svoju odlučila ponijeti Plenkoviću i tako je premijer dobio tortu. Reciklirani poklon možda se ne bi svidio svima - primjerice, ne znamo, barem zasad, što o ''Komadininoj'' torti misli slavljenik iz Banskih dvora, ali u svakom slučaju je bolje nego da je slastica završila u nekom košu. Pogotovo s obzirom na to koliko se Hrvatska muči s bacanjem hrane.

Pročitajte i ovo Veliki povratak Mate Bulića - 7 Ponovni susret Dobro raspoloženi Plenković pozirao s Matom Bulićem, nakon teškog perioda za njega ima samo lijepe riječi!
Pročitajte i ovo Ana Maslać Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Treće dijete Stigla prinova u obitelj Plenković! Premijer i supruga Ana dobili su sina, doznajemo i kako su ga nazvali

Uostalom, ovako je i torta inspirirana ljubavlju Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskog nastala prema izvornoj recepturi kuharice “Granat Apffel” iz 17. stoljeća dobila još jednu priliku podsjetiti na priču o Frankopanima, ali i dati još vjetra razvijanju projekta koji čeka priliku proširiti se i na Liku i Međimurje.

Premijer, čijoj je supruzi također ime Ana, smatraju mnogi, najljepši je poklon ionako dobio još nešto ranije - kada je prije nešto više od tjedan dana postao otac po treći put.







 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene