Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li mirovati?

Bandiću dijagnosticirana plućna embolija: "Rekao je da će izaći za dan-dva"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić završio je u bolnici. Ima plućnu emboliju. Liječnici su ga stabilizirali, a posjetio ga je i premijer Andrej Plenković.

Milan Bandić sinoć je hospitaliziran. Dijagnosticirana mu je plućna embolija. Liječnici su stabilizirali njegovo stanje, a posjetio ga je i premijer Plenković.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Zbog kašlja koji ga je mučio danima još je sinoć zagrebački gradonačelnik završio na Jordanovcu. Pretragama mu je dijagnosticirana plućna embolija. Ispostavilo se da je sve krenulo od desne potkoljenične vene. A zbog prijeloma na nozi je već danima na štakama.

Iz Grada je stiglo priopćenje u kojem kažu da je Milan Bandić primljen na postintenzivnu njegu te da mu je stanje stabilno. Plućna embolija se vrlo često događa kod pacijenata koji su imali povrede i traume, pojašnjava doktorica Žanina Stanec iz bolnice Sveti Duh.

''Taj tromb negdje iz periferije, negdje iz noge ili iz zdjelice doleti do pluća i začepi jednu od plućnih arterija i tada mi imamo pojam plućne embolije. Pacijenti vrlo često osjećaju naglo nastalu zaduhu, nedostatak zraka'', objašnjava dr. Stanec.

Nedostajalo danas nije posjeta pa je gradonačelniku došao i premijer Plenković. ''Otišao sam do njega, čini mi se dobrog raspoloženja, dobro se osjeća i siguran sam da će se on cijelom svojom energijom, dinamikom brzo oporaviti.''

Ministar zdravstva Milan Kujundžić tvrdi - nije u životnoj opasnosti: ''Gospodin Bandić je trenutno dobro, u sigurnim je rukama i želim mu što skorije ozdravljenje. A premijer mu je kroz šalu udijelio i savjet: ''U šali sam mu rekao da se ovo moglo dogoditi jedino discipliniranim pacijentima koji kad ih boli noga leže doma mjesec dana i ne mrdaju.''

A to je teško očekivati. Bandić mirovao nije ni prethodnih godina iako je imao više ozbiljnijih zdravstvenih problema. Prije 14 godina doživio je moždani udar. Godine 2016. je operirao sinuse i dan poslije operacije obilazio štandove. A onda zbog komplikacija ponovno završio u bolnici. Prošle godine je operirao bruh.

Samo pet mjeseci poslije ponovno je završio na operacijskom stolu. Zbog suženja žile ugrađen mu je stent. Iz bolnice je izašao isti dan i obišao sajam zimnice. Danas se s njim čuo i njegov prijatelj i suradnik Duško Ljuština.

''Uobičajeno vedar, dobre volje, brzo bi da ide raditi, da ide nešto graditi. Ili sutra ili preksutra, tu negdje u roku dva dan će izaći, tako mi je rekao'', kaže Ljuština. Pa ne bi bilo čudno vidjeti ga već u ponedjeljak na otkrivanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene