Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iz uljanika negoduju

Premijer i ministri obišli riječki 3. maj: Raspravljali kako spasiti škver, Plenković zadovoljan onime što je čuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječko brodogradilište 3. maj, koje je još uvijek u vlasništvu Uljanik grupe, posjetio je premijer Andrej Plenković u pratnji ministara Horvata, Butkovića i Bošnjakovića. U razgovorima s upravom, na čelu s direktorom Edijem Kučanom, raspravljalo se o načinima spašavanja tog škvera.

Prošli je tjedan sutkinja trgovačkog suda u Rijeci odgodila odluku o stečaju, a Vlada je na posljednjoj sjednici prije ljetnog odmora odlučila probati pomoći toj tvrtki. Koliko je važan problem 3. maja, pokazalo se i u utorakm kada se sastanak koji je predviđen da će trajati najviše sat vremena, odužio na više od dva sata.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Andrej Plenković Iz minute u minutu Počinju pregovori HDZ-a i Domovinskog pokreta: Ovo su ljudi koji će voditi razgovore, DP ima četiri ključna uvjeta Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

''U svakom slučaju, ono što smo čuli od gospodina Kučana je ohrabrujuće. Vidim da je visok stupanj motiviranosti i uprave, društva, naravno i radnika 3. maja, da ponovno krenu dovršiti narudžbe koje su ovdje u brodogradilištu, ali isto tako i drugu fazu, a to je da se napravi plan koji će omogućiti i deblokadu računa'', rekao je premijer nakon sastanka.

U Uljaniku su zadovoljni što Vlada želi pomoći 3. maju, ali žele da se i na pulsko brodogradilište primjenjuju ista pravila kao i na ostala hrvatska brodogradilišta.

Sindikalisti Uljanika izrazili su na konferenciji za novinare u Puli nezadovoljstvo načinom na koji se Vlada tijekom posljednjih godinu i pol dana odnosi prema Uljaniku. ''Godinu dana od kada smo mi bili na Markovu trgu i tražili od premijera da poduzme mjere, ukazali smo na problem u Uljaniku i 3. maju, tražili da se problem riješi i dobili obećanje premijera da će biti pozitivno riješeno. Godinu dana trebalo je premijeru da on donese zajedno s Vladom odluku da će spasiti 3. maj. Znači, ne Uljanik, 3. maj'', rekao je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene