Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vidi razlog za rekonstrukcije

Vlada odbila nepovjerenje Murganić: "Ta inicijativa je promašena, svi razlozi su neutemeljeni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković kazao je kako krizu u Agrokoru nisu planirali te da su "njihove ruke čiste".

Premijer Andrej Plenković poručio je kako su, kad je riječ o Istražnom povjerenstvu za Agrokor, "njhove ruke čiste".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

"Vrijeme leti. Bilo je izuzetno puno zbivanja. Brojne su aktivnosti koje smo obavili. Za mene je bilo važno da smo se uhvatili ukoštac sa svim problemima i donijeli političku stabilnost", kazao je Plenković u emisiji "A sada Vlada" Hrvatskog radija.

Kazao je kako krizu u Agrokoru nisu planirali.

"Nismo sve znali, znali su oni koji su u to uključeni. Kad smo dobili informacije od Moodysa, nijednim potezom nismo napravili ništa što bi pogoršalo položaj Agrokora na tržištu. Nismo mogli tako veliku kompaniju prepustiti nekontroliranom procesu. Mogli smo nacionalizirati kompaniju, što nismo učinili. Mogli smo pomoći tekućoj likvidnosti, što je na rubu zakona, ni to nismo učinili. Donijeli smo zakon o sistemskim kompanijama koji je vremenski ograničen i koji je spriječio gospodarski tsunami. Da nije bilo odluke bivšeg vlasnika i Uprave Agrokora, zakon ne bi mogao biti primijenjen", kazao je premijer.

Osvrnuo se i na incijativu oporbe za smjenu ministrice Nade Murganić.

"Mi smo već imali jednu rekonstrukciju Vlade na proljeće. Velik je broj ministara promijenjen nakon raskida suradnje s Mostom. Napadi na vladu su dio demokracije. Koristi se jedan kontekst koji je naslijeđen, neki dokumenti odlaze u javno savjetovanje bez da su dotaknuli ijednu točku u Vladi izvan resora u kojem su nastali. Sada smo utvrdili kontekst u kojem se to više neće događati", rekao je Plenković.

Vlada je na današnjoj sjednici odbila oporbenu inicijativu za nepovjerenje ministrici Murganić, a premijer je poručio kako je ta inicijativa "promašena".

Uoči podnošenja godišnjeg izvješća u Saboru premijer Andrej Plenković poručio je kako prvih godinu mandata ocjenjuje "jako dinamično".

Kazao je i da ne vidi razloga zašto Vlada u ovom sastavu ne bi dočekala kraj mandata.

"Imali smo već jednu rekonstrukciju, rekonfiguraciju. Sada nema nikakvog govora o tome", kazao je Plenković koji je kazao i kako HDZ ne opstruira rada Istražno povjerenstva za Agrokor.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene