Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Smještaju mi lijevi aktivisti"

Kuščević nije jedini: Kad je o riječ o imovini, među ministrima kao da vlada amnezija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa ni danas ne komentira aferu s imovinom usred koje se našao ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Šuti Plenković, ali i Kuščević koji proteklih godina vodi upravo te resore, ali se nije sjetio upisati u katastar nekretnine na Braču. Za N1 danas je tek kazao kako mu katastarsku aferu smještaju lijevi aktivisti. 

Kuščević nije prvi ministar u ovoj Vladi u kojoj, kada je o imovini riječ, kao da vlada amnezija.

Europske teme prije domaćih problema. Šef Vlade u Bruxellesu nije htio o spornim nekretninama ministra uprave.

Obje kuće koje je sagradio na Braču, a od jedne ljeti i zarađuje Lovro Kuščević nije upisao u katastar. Danas na naše pozive ne odgovara.

U Općini Nerežišće, koju je vodio žale se na projekte iz vremena dok je bio načelnik. Možda ne žive kao ministar, kažu, ali na oprezu kad je o njegovim parcelama riječ.

"To su male sredine, gdje je više od polovice ljudi u srodstvu, jako puno je povezano interesno...", kaže Đurđa iz Nerežišća.

Punih 11 godina i kao ministar graditeljstva, ali i uprave Kušćević je izigravao i kršio zakon. Za što je prijavljen. Jučer se ovako opravdavao: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je da sam zaboravio, propustio, ne radi se o skrivanju draga gospođo. Šaljemo poruku da svi investitori moraju graditi kao ja, ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu i onda zatražiti upis u katastar. Ja sam to zaboravio napraviti i sada sam pokrenuo postupak".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasuprot prve kuće Otkrivena još jedna kuća ministra Kuščevića koja nije upisana u registar: ''Istina je, napravio sam propust''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podnio zahtjev Ministar Kuščević 11 godina nije svoju kuću upisao u katastar: "Propustio sam to, tko će to pratiti, imam puno nekretnina"

SDP čija Vlada nije bila lišena afera – kritizira. "Lovro Kuščević je postao drugo ime za aferu. Čovjek koji treba biti ministar, koji uvodi red i zalaže se za transparentnost je prvi čovjek koji svjedoči neredu i u vlastitoj kući. Moje je samo pitanje otkud obraz i otkud novac?!", kaže Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Kuščević nije prvi ministar u Plenkovićevoj Vladi koji se našao u problemu zbog imovine. Tomislav Tolušić nije se sjetio u imovinsku karticu upisati dodatnu kvadraturu. Na mukama i zbog zemljišta u Dalmaciji u vlasništvu supruge. Kupljeno je po jednoj - prodano po skupljoj cijeni.

Goran Marić upravlja državnom, a nije u stanju brinuti o vlastitoj imovini. Prešutio je kuću u podsljemenskoj zoni. Prijavio višestruko manju vrijednost vikendice u Živogošću. Braneći sebe, prozvao druge za bezakonje.

U Vladi neokrznuto, nakon nesreće prolazi Gabrijela Žalac. Prvo s dokumentom koji ne vrijedi gotovo tri godine. A potom i s luksuznim vozilom u dvorištu ministrice. Još se provjerava i njezina veza s poduzetnikom Josipom Stojanovićem.

Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja varao je državu. Živio na jednoj, bio prijavljen na drugoj adresi. Smetnuo s uma i povlašteni kredit koji je dobio, ali kuću nije sagradio. Kad je otkriveno da je lagao, dao je ostavku. Bio je ministar s najkraćim stažem - samo šest dana. Mala baraka Oreškovićevoj Vladi bila je veliki politički teret.

Plenkovića, čini se, ne zabrinjava skupocjena imovina njegovih ministara. Ni ne opominje ih. Barem ne pred kamerama. Što veća kuća, to manji problem.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene