Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Livno, Široki Brijeg, Mostar...

Andrej Plenković na turneji po BiH: Hrvatska u projekte u BiH ulaže 23 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok stižu kritike vezane uz Pelješki most, premijer Andrej Plenković upravo je u posjetu Livnu, Mostaru i Širokom Brijegu. Otkako je postao predsjednik Vlade, Bosnu i Hercegovinu posjetio je sedam puta.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Livnu se sastao s čelnicama općine i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem. Nakon obilaska srednje strukovne škole, čiju je obnovu financirala Hrvatska, premijer je rekao da je potpora projektima u BIH dosad bila značajna. Razgovaralo se i o otvorenim pitanjima.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

"Govorili smo o nekim problemima koji muče Općinu Livno kada su u pitanju odnosi s RH. Tu je prije svega pitanje jezera i naknade od strane HEP-a, kao i nama dosta značajna dva granična prijelaza. Nadamo se da ćemo ono što ćemo danas tražili, da će se nešto i učiniti po tom pitanju", rekao je nakon sastanka načelnik Općine Livno Luka Čelan.

Posjet premijera Plenkovića BiH prati reporter Nove TV Mario Jurič.

"Posjet BiH nije samo deklarativna potpora, nego i potpora projektima Hrvatima u BiH, poručio je premijer Plenković. Naravno da Hrvatska s BiH ima nekoliko otvorenih pitanja, posebice u zadnje vrijeme kad je riječ o Pelješkom mostu i izjavama bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Premijer je kazao kako Hrvatska ostaje pri svom stavu, a ako treba dodatna pojašnjenja Hrvatska će ih dati. Oko 23 milijuna kuna Hrvatska ulaže u projekte Hrvatima u BiH - od kulture i obrazovanja do zrdravstva. Tijekom posjeta Livnu premijer je obišao školu u koju se iz hrvatskog proračuna do sada uložilo oko milijun kuna. Razgovarao sam sa stanovnicima Livna, ali i predstavnicima škole, koji takve projekte ističu važnima i vrlo značajnima, no s druge strane vide brojne probleme - iseljavanje stanovništva i manjak radnih mjesta. Vlada u budućnosti razmatra veća izdvajanja za projekte u BiH. S druge strane, u Livnu se uskoro otvara i hrvatski konzulat, što bi Hrvatima, ali i drugim stanovnicima na tom području, moglo puno olakšati. U Mostaru je premijer otvorio studentsku menzu i pučku kuhinju. Hrvatska je u taj projekt uložila oko 3,2 milijuna kuna", izvijestio jereporter Mario Jurič za Dnevnik Nove TV. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene