Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza odgovora iz aplikacije 'Gdje sam 2016'

MOST u manje od godinu dana promijenio stavove oko nekih pitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOST se na prošlim izborima nametnuo kao treća opcija. S HDZ-om su sastavili Vladu koja je uz niz trzavica i neslaganja trajala sveg apola godine. Opet idu na izbore i uvjeravaju građane da su najbolji izbor. Kao i ostali odgovorili su pitanja iz naše aplikacije Gdje sam 2016, a vama donosimo analizu odgovora.

Prije godinu dana MOST se nije želio ideološki javno svrstati. Na pitanja koja smo im i onda postavili o braniteljima, ćirilici u Vukovaru te istospolnim zajednicama nisu dali odgovore. Ovoga puta jesu.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

MOST čvrstom desetkom baš kao i HDZ poručuje prava branitelja treba definirati Ustavom. Ocjenom 4 rekli su da se ne slažu s tvrdnjom da je pobačaj osobno pravo i izbor.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Smatraju za razliku od velikih stranaka da treba razmotriti revidiranje ugovora s Vatikanom. Prava istospolnih zajednica pristali su izjednačiti s pravima ostalih dok ocjena 6 govori da bi ipak imali neke ograde.

MOST je u manje od godinu dana promijenio stavove oko nekih pitanja. U Aplikaciji Gdje sam odgovarali su i na neka pitanja iz iste aplikacije s prošlih izbora.

Na tvrdnju 'Hrvatsku treba podijeliti na pet regija' prošle je godine MOST rekao jasno DA kroz ocjenu 9 dok je ove godine trojka označila da su protiv pet regija. Da državnu imovinu treba u potpunosti privatizirati mislili su 2015., dok su sada ocjenom tri rekli da su protiv u potpunosti privatiziranja državne imovine.

Prošle su godine kazali kako ne treba Srbiji postavljati uvjete za ulazak u EU dok ove godine smatraju da uvjeti Srbiji za ulazak u EU trebaju biti čvršći.

Za razliku od velikih stranaka Most smatra da dio općina treba ukinuti (9/5/5). Smatraju i da izazivanje i sudjelovanje u neredima na stadionima ne treba kažnjavati zatvorom (5/9/8). Iznenadio je i negativan stav prema tvrdnji da treba olakšati kažnjavanje poslodavaca koji radnicima ne isplaćuju plaće. Drugačije od velikih stranaka, MOST misli da zdravstvene usluge treba naplaćivati po imovinskom stanju osiguranika.

O egzistencijalnim temama MOST ima čvrst stav. Smatraju da treba smanjiti PDV u iduće dvije godine. Isto tako smatraju da se trebaju smanjiti i doprinosi na plaće. A iako su se na vlasti zalagali za poskupljenje dopunskog sada smatraju kako ono ne smije poskupjeti. Ina je za MOST nacionalni interes, treba ju vratiti u hrvatske ruke, ali i nastaviti arbitražu s MOL-om
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene