Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV istražio

ANALIZA IMOVINSKIH KARTICA Tko je i što dosad prijavio?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri ne žure ispuniti svoje imovinske kartice. Učinilo je to tek pola Plenkovićeve Vlade, no vremena još ima.

Poredak na tablici najbogatijih će se mijenjati objavom svih kartica, no među dobrostojećima su HDZ-ovi potpredsjednici Vlade i premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Napadi na medije - 1 Sjednica Vlade Plenković: "U dogovoru s Milanovićem danas predlažemo novog načelnika Glavnog stožera" Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

Predsjednik Vlade zasad pojedinačno ima najvrjedniji stan. 187 kvadrata procijenjeno mu je na 2,6 milijuna kuna. Ima i drugu nekretninu od pet kvadrata. Uštedio je 130 tisuća eura, ima automobil i dionice HT-a.

Ministar obrane, Damir Krstičević, ima dva stana u Zagrebu, ukupno vrijedna 2,5 milijuna kuna, vikendicu u Žaboriću, građevinsko zemljište i garažu. Nema kredit, ali sa suprugom ima najveću ušteđevinu u Vladi - 385 tisuća eura na bankovnom računu.

Ministar vanjskih poslova, Davor Ivo Steir, prijavio je pak gotovo milijun kuna vrijednu kuću u Samoboru i vikendicu u Crikvenici te oko 85 tisuća eura štednje. Za razliku od Plenkovića i Krstičevića otplaćuje kredit.

Novi ministar rada Tomislav Ćorić ima kuću u Zagrebu, vrijednu više od dva milijuna kuna, oranicu i štednju od 10 tisuća eura. Otplaćuje tri kredita. Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, primjerice, kredit nema ali ima stan u Virovitici i automobil. Ministar prometa Oleg Butković otplaćuje kredit od čak 219 tisuća eura. Ima automobil te stan u Novom Vinodolskom i građevinsko zemljište.

Još neki su ministri poslali svoje imovinske kartice, ali još nisu javno dostupne jer ih Povjerenstvo obrađuje. Neki ministri, čije su kartice javno dostupne, prijavili su i neke zanimljivosti ili druge prihode.

Ministar vanjskih poslova, Davor Ivi Steir, uz plaću, prima i nekoliko honorara, među ostalim, 5 tisuća kuna na godinu za svoju knjigu "Nova hrvatska paradigma". Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, jedini, nema automobil, ali ima pozajmicu od 170 tisuća kuna na koju ne plaća kamatu.

Mnoge je zbunila i Plenkovićeva prijavljena plaća od 13,5 tisuća kuna, no ona se odnosi na posljednju dužnost. Naime, prije nego je postao premijer - nekoliko dana bio je saborski zastupnik. Iako formalno nije pogriješio, u Povjerenstvu za sukob interesa ipak misle da bi bilo dobro da je prijavio i iznos plaće iz Europskog parlamenta, koja iznosi više tisuća eura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene