Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilikom privođenja

Amerikanka Vanessa Raney koja je uhodila profesoricu nožem ubola policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanka Vanessa Raney prilikom privođenja nožem je teško ozlijedila policajca, javlja za DNEVNIK.hr reporterka Provjerenog Ema Branica koja se nalazi na mjestu događaja.

Prilikom privođenja Amerikanka Vanessa Raney nožem je napala policajca, javlja Ema Branica, novinarka magazina Provjereno, koja se sa snimateljem Damirom Filipovićem vozila iza službenog policijskog automobila jer su snimali nastavak priče o Amerikanki koja je uhodila i maltretirala Ivančicu Banković-Mandić profesoricu s Filozofskog fakulteta. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ročište odgođeno zbog prijevoda Počelo suđenje Amerikanki koja je opsjedala profesoricu: "Svjesna je svega što je radila" Slika nije dostupna Provjereno otkriva detalje o Vanessi Raney SOA ju je proglasila opasnom za javni poredak: Kako je takva osoba dospjela u Hrvatsku i tko je ona u stvari?

Kako doznajemo, policajca je tijekom vožnje Vanessa ubola nožem u vrat. Policajci su odmah zaustavili automobil u mjestu Bilje, a ozlijeđeni je policajac otrčao u dom zdravlja. Policajac se nalazi u osječkoj bolnici i nije u životnoj opasnosti, doznaje DNEVNIK.hr. 'Američka ambasada cijeli slučaj nije htjela komentirati zbog, kako su rekli, zaštite privatnosti njihove državljanke. Očito opasne osobe koja je ostvarila svoje prijetnje.' Podsjetimo, Vanessu Raney SOA je proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost. Oduzeta joj je putovnica, imala je zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj tri godine, ali unatoč tome šetala je slobodno i godinama maltretirala profesoricu Ivančicu Banković-Mandić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

"Još smo u šoku jer nismo očekivali da bi se nešto ovako moglo dogoditi. Snimatelj Damir i ja vozili smo se par stotina metara iza policijskog auta koji se u jednom trenutku zaustavio. Iduća scena je bila - krvavi policajac kako izlazi iz auta. Polako smo se približili i vidjeli krvavu Vanessu kako sjedi s lisicama na rukama. Bila je sve agresivnija i policajac ju nije sam uspjevao primiriti već mu je pomogao i jedan mještanin. Potom je došla hitna ali i policija", prepričala je za DNEVNIK.hr Ema Branica.

Novinarka Ema Branica uspjela je Vanessu pronaći nakon samo četiri dana, nakon reportaže u magazinu Provjereno.

Iz PU osječko-baranjske potvrđeno nam je da je policajac, koji je ozlijeđen u predjelu glave, prevezen u KBC Osijek i da se nalazi izvan životne opasnosti. U policiji su nam potvrdili da se radi o američkoj državljanki za kojom je raspisana tjeralica.   

Ekipa Provjerenog je u Bilju zatekla policajce kako Raney stavljaju na zadnje sjedište službenog automobila. Tristo metara dalje Raney je najprije sebe porezala po ruci, a potom je policajcu zabola nož u vrat.

U službenom policijskom izvješću objavljenom u utorak stoji da je Raney policajcu zadala "nekoliko ubodno reznih rana hladnim oružjem po licu, vratu i ruci", koje su okvalificirane kao lakše. Prilikom napada je i Raney zadobila lakše ozljede šake te je i njoj pomoć pružena u KBC Osijek.

U policiji kažu da se napad dogodio oko 17:30 sati kad su policajci zatekli Raney na parkiralištu u Bilju kod Osijeka. Kod sebe nije imala identifikacijske dokumente, a prilikom legitimirala dala im je lažne podatke. 

Cijeli prilog o napadu pogledajte u četvrtak u Provjerenom. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene