Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJE NEKOLIKO MJESECI

Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje: Voditelj zagrebačkog PNUSKOK-a pijan sletio u kanal!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelj zagrebačkog PNUSKOK-a prije nekoliko mjeseci sletio je u kanal na području Velike Gorice. Imao je 1,4 promila alkohola u krvi. Završio je na Disciplinskom sudu.

Novi skandal u MUP-u s vozačkim navikama visokih policijskih dužnosnika. Voditelj zagrebačkog PNUSKOK-a Alen Barta prije nekoliko mjeseci imao je prometnu nesreću na području Velike Gorice. U ranim jutarnjim satima sletio je automobilom u kanal.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

Dnevnik Nove TV doznao je detalje o prometnoj koju je izazvao visokopoziconirani službenik MUP-a, a o kojoj MUP nije obavijestio javnost.

O detaljima slučaja izvijestio je reporter Nove TV, Andrija Jarak.

"U MUP-u su tek nakon naših višekratnih upita potvrdili da je Barta imao prometnu nesreću. Kažu da je nesreću izazvao privatnim automobilom izvan radnog vremena, izvan službe i da nije bilo drugih sudionika i oštećenika i da nije bilo materijalne štete. Potvrdili su nam da je Barta izazvao prometnu nesreću na području Velike Gorice. Izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u kanal. Tvrde da je Barta odmah nakon nesreće obavijestio svoje nadređene u sustavu i sam pozvao prometnu policiju koja je napravila očevid", rekao je Jarak.

"Barta je na licu mjesta alkotestiran i utvrđeno je da je imao 1,4 promila alkohola u krvi. Policija je napravila zapisnik i temeljem tog zapisnika završio je na Disciplinskom sudu koji mu je izrekao novčanu kaznu. Kako doznajemo, kažnjen je s 10 posto njegovih mjesečnih primanja. To je za sada jedina sankcija koja mu je izrečena. Ostaje nejasno zašto MUP nije odmah o tome obavijestio javnost s obzirom na nedavni slučaj Josipa Ćelića, zamjenika glavnog ravnatelja MUP-a koji je prebrzu vožnju platio smjenom. S druge srane, za vožnju u alkoholiziranom stanju u ovom slučaju, izriče se novčana kazna. U MUP-u kažu kako oni ništa nisu krili ni zataškavali jer je riječ o prekršaju izvan radnog vremena, a ne o kaznenom djelu. Zbog toga nisu obavijestili javnost jer to u pravilu ne rade", izvijestio je Andrija Jarak.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene