Obavijesti Video Pretražite Navigacija
država više ne postoji

''Korupcija, mafija, lopovluk'': Aktivist nosi lijes prekriven hrvatskom zastavom na Markov trg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivist Josip Juretić na leđima je nosio lijes prekriven hrvatskom zastavom. Donio ga je na Trg svetog Marka, a u međuvremenu je s njim razgovor obavila i zagrebačka policija.

Josip Juretić uputio se jutros s lijesom na leđima od Buzina prema devet kilometara udaljenom Trgu svetog Marka.

Pročitajte i ovo Spomen obilježje u Dalju U Dalju Divljak strgnuo hrvatsku zastavu sa spomenika braniteljima, gazio je i pjevao uvredljive pjesme: Nije dugo trajalo Lubenica izbjegavanje cenzure Društvenim mrežama šire se slike lubenice: Za to ima dobar razlog, evo objašnjenja

Tamo je stigao tek poslije obavijesnog razgovora u Prvoj policijskoj postaji. Iz policije kažu da nije bio uhićen već je iz sigurnosnih razloga, zajedno s lijesom, doveden na razgovor, nakon čega je i pušten.

Naposlijetku je u pratnji policije stigao pred Vladu, no nije mu dopušteno da unese lijes u zgradu. Juretić je poručio da je u lijesu nosio sadržaj hrvatske države: korupciju, lopovluk, mafiju i krv branitelja koju su prolili.

''U lijesu je sadržaj ove države: korupcija, mafija, lopovluk, krv koju su prolili od branitelja, mog pokojnog oca kojeg su ubili. Nažalost, nije imao ni za kruh, ni za vodu, bio je hrvatski ratni vojni invalid, 6 godina su mu rješavali mirovinu'', rekao je.

Najavio je da planira napustiti Hrvatsku i odreći se hrvatskog državljanstva. ''Ova država više i ne postoji. Ako se sami ne osvijestimo, ako si sami ne pomognemo, nitko nam drugi neće pomoći'', zaključio je aktivist.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene