Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HUMANITARNA AKCIJA

Uoči Uskrsa: "Imaš hrane viška - ostavi, treba ti hrana - uzmi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portal Dobrote započeo je uoči Uskrsa novu humanitarnu inicijativu usmjerenu na povećanje doniranja i protiv bacanja hrane, koja će se danas odvijati na tržnici Dolac te tržnicama u Kutini, Osijeku i Oroslavju.

Nakon radnog vremena tržnica nerijetko se kod štandova mogu vidjeti ljudi koji skupljaju hranu, voćke i povrće te njihove ostatke s pultova i podova. Tim su tužnim prizorima članovi inicijative Portal Dobrote, poznate po akcijama "Kruh za poslije" te onoj za kapute beskućnicima, odlučili stati na kraj i najavili novu humanitarnu akciju.

Pročitajte i ovo Kuća stradala u požaru - 2 Sve je progutao plamen Podigli su kredit da bi svojoj deveteročlanoj obitelji osigurali život, a onda je u trenutku sve nestalo: "Suze, užas, noge su se odsjekle" Štand dobrote (Foto: PR) "Štandovi dobrote" Želite biti dio humane priče? Danas posjetite neku od zagrebačkih tržnica i učinite dobro djelo

"Teško da netko od nas nije primijetio nekoga tko se hrani iz kontejnera ili hranu nalazi na podu tržnice.
I upravo zato, u subotu, 15. 04.2017. u periodu od 12 do 15 sati na tržnici Dolac u Zagrebu (štand pored skulpture kumice Barice) Portal Dobrote započinje novu humanitarnu inicijativu usmjerenu na povećanje doniranja i protiv bacanja hrane!

U sklopu tržnice bit će postavljena kutija s natpisom 'Imaš hrane viška - ostavi, treba ti hrana - uzmi' u koju će prodavači po završetku rada staviti višak svojih proizvoda koji trenutno ostavljaju na stolu ili podu tržnice. Također, svatko od nas kupaca moći će, kupujući npr. kilu jabuka, u kutiju ubaciti i jednu voćku za onoga kome je i ona luksuz.

U subotu, 15.04.2017. inicijativa započinje i na gradskoj tržnici Kutina u vremenu od 11 do 12 sati, glavnoj tržnici Osijek u vremenu od 11 do 13 sati te na tržnici Oroslavje u vremenu od 9 do 13 sati. Podijeli i pozovi sve koji imaju viška hrane (tržnice, dućane...) umjesto da je bace neka se uključe na isti način", navedeno je u objavi na Facebook stranicama ove inicijative.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene