Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUD NE ZNA GDJE JE

Sandra Zeljko za Novu TV: "Ovo je prvi glas da me netko pokušava pronaći"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča oko afere Dnevnice zapela je na nevjerojatnoj prepreci. Rasprava o Uskokovoj žalbi već je dva puta otkazana jer županijski sud ne može pronaći i uručiti rješenje drugoosumnjičenoj Sandri Zeljko. Da stvar bude apsurdnija, riječ je o osobi koja je godinama radila u Vladi, bila tajnica premijera, a i danas je državna službenica.

Županijski sud u potrazi je za Sandrom Zeljko, drugoosumnjičenom u aferi Dnevnice. Žele joj dostaviti rješenje o ukidanju provođenja i proširenja istrage, da bi slučaj afere Dnevnice mogao ići dalje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera dnevnice Carrie Bradshaw u Banskim dvorima: "U stanu smo pronašli impozantnu količinu cipela, po mojoj procjeni vrijede 40.000 kuna" Slika nije dostupna Šteta milijun kuna Grafolozi potvrdili svoj raniji nalaz u suđenju u Aferi dnevnice: "90 posto potpisa vjerojatno je Sauchino"

"Sudac istrage je njoj vršio dostavu na adresu s kojom on raspolaže, naravno službeno u spisu", kaže sudac Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Državnu službenicu koja je osumnjičena da je s Tomislavom Sauchom fiktivnim putnim nalozima i dnevnicama oštetila proračun za oko milijun kuna i koju sud ne može pronaći Nova TV je uspješno kontaktirala.

"Ovo je prvi glas da me netko pokušava pronaći. Do sada sam uvijek bila dostupna i otvorena za sve što su pravosudne institucije od mene tražile, tako sam i sada dostupna na adresi koju sam im dala", rekla je Zeljko za Novu TV.

Zeljko ima dvije adrese, vukovarsku i zagrebačku. Je li prijavljena na adresi koju je dala istražiteljima nije nam odgovorila. Ako nije onda je u prekršaju za koji joj prijeti kazna od 500 do pet tisuća kuna.

No ono što je u cijelo priči nevjerojatno je to da pravosudno tijelo ne može pronaći osobu koja je godinama radila u Vladi.

Sandru Zeljko iz Ministarstva branitelja za sobom je u Vladu povukla Jadranka Kosor. Vlade su se izmjenjivala, Zeljko je ostajala. bila je tajnica Tomislava Sauche, kasnije premijera Tihomira Oreškovića, a donedavno i Andreja Plenkovića koji ju je samo dan nakon zajedničke konferencije za novinare s glavnim državnim odvjetnikom premjestio u Ured za razminiranje.

"Državna službenica Sandra Zeljko raspoređena je na radno mjesto administrativnog referenta u Jedinici za sredstva fondova EU Ureda za razminiranje, na kojem su predviđeni administrativno-tajnički i korespondentski poslovi u svrhu potpore pripremi i provedbi projekata za financiranje razminiranja iz EU fondova. Gospođa Zeljko trenutno se nalazi na bolovanju", kažu u Uredu za razminiranje.

Rješenje koje joj je sud pokušavao uručiti objavljeno je na e-oglasnoj ploči. Za osam dana smatrat će se uručenim.

Bude li Zeljko, ako postupak protiv nje službeno počne, izbjegavala primiti poziv, priča će biti drugačija.

Odvjetnik Branko Šerić kaže da posljedice u tom slučaju mogu biti vrlo ozbiljne. "Može snositi i druge posljedice kao što su nalog za privođenje, a u ekstremnim slučajevima čak i pritvor", kaže Šerić. 

I dalje ostaje pitanje kako nitko ne može doći do Zeljko i kako je moguće da osoba koja je radila u neposrednoj blizini premijera i po logici bi trebala biti provjerena sada nije dostupna sudu.

Iz SOA-e kažu da oni provjere provode samo ako dobiju nalog nadležnog tijela. "Sigurnosno-obavještajna agencija ne komentira pojedinačne slučaje, ali Vas možemo obavijestiti da, sukladno Zakonu o sigurnosnim provjerama, SOA provodi sigurnosne provjere isključivo na temelju zahtjeva nadležnog tijela", poručuju iz SOA-e.

Provjeru Zeljko, čini se, nisu tražili. A ona nam sada kaže i da je USKOK nikada nije ispitivao u svojstvu okrivljenice, već samo svjedoka.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene