Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spis od 80.000 stranica

Optužno vijeće odlučuje o optužnici u aferi Agrokor: ''Stvar je ozbiljna kad su nas pozvali u zgradu Centralnog komiteta''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkoj Kockici održava se optužno vijeće u aferi Agrokor. Hoće li danas biti potvrđena optužnica u tom velikom slučaju protiv Ivice Todorića i još 14 ljudi?

Optužno vijeće Županijskoga suda u Zagrebu o optužnici je trebalo raspravljati sredinom prosinca prošle godine, ali je sjednica odgođena jer je jedan od optuženih bio zaražen koronavirusom.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Slika nije dostupna zatražena međunarodna pomoć Optužno vijeće provjerava navode o nezakonitom vještačenju oko Agrokora, Todorić se obrušio na Plenkovića

Zbog velikog broja optuženika i odvjetnika, optužno vijeće održava se u Kockici - bivšoj zgradi Saveza komunista Hrvatske. "Stvar je ozbiljna kad su nas pozvali u zgradu Centralnog komiteta", našalio se prije početka rasprave odvjetnik Anto Nobilo.

Optužnica napisana na čak 459 stranica tereti Ivicu Todorića i još 14 njegovih bliskih suradnika za izvlačenje više od 1,2 milijarde kuna iz koncerna Agrokor.

Optužno vijeće danas bi trebalo odlučiti je li optužnica zakonito sastavljena ili će ju vratiti tužiteljstvu na doradu. Obrana financijsko vještačenje što je krunski dokaz smatra nezakonitim pa će pokušati rušiti optužnicu i tražiti da se vještačenje izdvoji iz spisa koji ima 80.000 stranica.

Zagrebačko državno odvjetništvo istragu protiv Todorića, sinova i suradnika pokrenulo je u studenom 2017., a optužnica je podignuta u rujnu prošle godine.

Uz Todorića i sinove Ivana i Antu istragom su obuhvaćeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene