Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavlje dječjeg stvaralaštva

8. Festival o pravima djece ove se godine održava u 18 hrvatskih gradova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pravo vrijeme, baš u tjednu kada se obilježava Međunarodni dan djeteta počinje 8. Festival o pravima djece koji se ove godine održava u 18 hrvatskih gradova.

Pročitajte i ovo PR Oglas Ovih blagdana UNICEF vas poziva da budete nada i podrška najranjivijim djevojčicama i dječacima Za djecu u Gazi nema djetinjstva - 6 Pakao u pojasu Gaze Za njih nema djetinjstva: Čupaju si kosu, grebu se do krvi, imaju napadaje panike i rane znakove PTSP-a, prestravljena su

Sve projekcije prilagođene su i za osobe s teškoćama vida i sluha. U osam godina prilagođeno je 200 filmova kako bi u njima mogle uživati i osobe s oštećenjima vida i sluha, a kroz festivalske programe do sad je prošlo više od 20 000 djece, roditelja, učitelja i stručnjaka.

Na Festivalu koji slavi dječje stvaralaštvo, filmsku umjetnost u kojoj su glavni protagonisti djeca i dječja prava, glavnu riječ imaju upravo djeca. Festival prebogat sadržajima nudi za svakoga ponešto, a počinje sutra projekcijom dugometražnog igranog filma “Uvijek svoja” francuske redateljice Emilie Deleuze. Riječ je o filmu koji je ovjenčan prestižnom nagradom Young Audience Award Europske filmske akademije. Za to su zaslužna djeca između 12 i 14 godina iz 29 gradova, uključujući Zagreb, koja su upravo njega odabrala kao najboljeg. Osim te nagrade, film „Uvijek svoja“ nagrađen je i na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Važan dio festivala su i radionice koje se održavaju kinu Tuškanac. Prva, namijenjena roditeljima i tinejdžerima održava se već ovu subotu i nedjelju. Riječ je o radionici „Misli svojom glavom“ a cilj joj je razviti vještinu kritičkog promišljanja medijskog sadržaja i potaknuti mlade (i one nešto starije) da razmišljaju svojom glavom.

Sljedeći vikend (15./16.10) održavaju se još dvije radionice. "RECI TV - radionica vloganja" je namijenjena tinejdžerima koji žele naučiti kako pronaći zanimljivu temu za vlog, kako je obraditi, snimiti i montirati. Tu su i radionice "Igramo se priče" namijenjene predškolcima i roditeljima. Na njima ćemo naučiti kako osmisliti i ispričati svoju priču.

Svi koji vole obiteljski odlazak u kino neka si u kalendare zabilježe da je razdoblje od 14. do 16. listopada rezervirano za Dobre vibracije! Tri nagrađivana obiteljska filma oduševit će cijelu obitelj, samo treba odabrati koji vam je od tri sjajna filma u ponudi najprimamljiviji!

Sve projekcije i radionice u sklopu 8. Festivala o pravima djece su potpuno besplatne, važno je samo prijaviti se na mail program@festivalopravimadjece.org!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene