Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kupari pred privatizacijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamnaest je godina trebalo proći da jedna od najatraktivnijih turističkih lokacija u Hrvatskoj, Kupari kod Dubrovnika, dođe na red za privatizaciju. Računica države je - bolje prodati pa makar i ispod realne vrijednosti nego da propada.

Vijest da će se derutne zgrade u Kuparima konačno privesti svrsi, najviše je obradovala župske turističke djelatnike. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Već punih 17 godina ni jedan turist nije izašao, a ni ušao u bilo koju sobu jednog od šest kuparskih hotela. Zbog toga hrvatski turizam u sezoni gubi čak 200 tisuća eura dnevno.

'Župa dubrovačka je rekordnih godina imala 1.700,000 noćenja, a prošle godine, kao i 2005., 350 tisuća. Možete zamisliti što to znači za jedan kraj kao što je Župa', rekao je Đuro Lonza, predsjednik TZ Župa dubrovačka.

S privatizacijom Kupara slatke brige počet će mučiti i općinske poglavare.

'Bojim da na području Župe, a i šire, nemamo dovoljan broj ljudi. Imat ćemo manjak radne snage', rekao je Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka.

Kupari su sa svojih šest hotela, da su bili u funkciji, hrvatskom turizmu do sada mogli zaraditi 300-tinjak milijuna eura. A da sama to izračuna, državi je je trebalo samo 17 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene