Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolje dizajnirana ambalaža

Bruketa&Žinić opet pobjeđuju: Nagrada za bračko vino s najmanjom etiketom na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rad Brukete&Žinića i Brandoctora za Jako vino osvojio je Golden Drum

U petak navečer su u okviru međunarodnog festivala kreativnosti Golden Drum u Ljubljani dodijeljene nagrade za projekte tržišnih komunikacija iz zemalja Srednje i Istočne Europe.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Barbara Štrbac - 3 U Kazahstanu Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac dodijeljena međunarodna novinarska nagrada za izvještavanje iz Turske: "Drago mi je da je netko prepoznao naš rad"

Bruketa&Žinić OM osvojili su glavnu nagradu Golden Drum u kategoriji dizajna ambalaže masovnih proizvoda i to za rad Etiketa skromnog čovjeka, nastao u suradnji s Brandoctorom za bračkog proizvođača vina Jako vino i njegov brand Vina Brač.

O stanovnicima otoka Brača postoji predrasuda da su škrti, no zapravo ih je škrta bračka zemlja naučila da se ničim ne razbacuju i budu skromni. Zbog toga je etiketa «Vina Brač 1903» vjerojatno najmanja na svijetu. Bračani vjeruju kako velika vina ne trebaju velike etikete pa odatle i slogan «Vina Brač 1903»: Škrta zemlja, bogat duh.

Tim iz Brukete&Žinića kontinuirano već godinama dobiva međunarodna priznanja za svoj rad. Upravo za rad s bračkom vinarijom Jako vino, u suradnji s Brandoctorom, nagrađeni su na nekima od vodećih globalnih natjecanja na tom području kao što su Design Week London, D&AD, Art Directors Club New York i European Design Awards, a ugledni časopis Lürzer’s Archive ih je prošle godine svrstao među 200 najboljih dizajnera ambalaže na svijetu. Njihova su rješenja za ambalaže priznata i na natjecanjima Red Dot, Pentawards i Dieline, u najžešćoj globalnoj konkurenciji.

Na natjecanje Golden Drum ove se godine prijavilo 1215 projekata tržišnih komunikacija iz 26 zemalja, a ocjenjivalo ih je 22 članova međunarodnog žirija. Predsjednik žirija u dijelu natjecanja za najbolji projekt (Best Piece), u kojem se natjecala Etiketa skromnog čovjeka, bio je Graham Lang, glavni kreativni direktor agencije Y&R za Afriku, jedan od najnagrađivanijih kreativaca s iskustvom u radu za ugledne oglašivače na svim kontinentima. Prema riječima organizatora, Best Piece dio natjecanja odnosi se na radove čiji koncept, učinkovita uporaba komunikacijskog sredstva i profesionalna izvedba samostalno privlače korisnike i potrošače.

Međunarodni festival kreativnosti Golden Drum najveći je i najznačajniji događaj komunikacijske industrije koji se održava u Adriatic regiji i već ga 23 godine organizira Slovenska oglaševalska zbornica.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene