Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ažurna policija

Prosjakinja zbog deset kuna završila na sudu pa dobila deset puta veću kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog novčanice od 10 kuna i prosjačenja, na noge se digao ozbiljan represivni mehanizam, a u policijsku postaju u Križevce odmah je privedeno troje ljudi.

Zbog novčanice od deset kuna koju je gospođa Kata iz Križevaca lani u srpnju dala Božici (37) pokrenut je vrlo ozbiljan represivni mehanizam koji je na koncu izrodio i pravomoćnu sudsku presudu. Božica je, naime, zbog prosjačenja na sudu kažnjena s čak 1116 kuna: za prekršaj mora platiti 762 kune, što je najveća zakonska kazna za to nedjelo, te mora podmiriti 354 kune troškova postupka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Prekršajni sud odlučio je nesretnih deset kuna uplatiti u državni proračun, a Božici iz Bjelovara usput je zabranjeno da šest mjeseci kroči nogom na područje Križevaca, prenosi Podravski.hr

Sve je počelo bezazlenom zvonjavom na kućnim vratima. "Otvorila sam vrata i vidjela mlađu ženu koja mi je rekla da teško živi, da je siromašna i ima bolesno dijete. Bilo mi je žao te žene pa sam joj iz novčanika dala deset kuna. Ona je potom otišla dalje", ispričala je gospođa Kata.

No, netko je u međuvremenu zvao policiju koja se vrlo brzo tamo nacrtala. U policijsku postaju u Križevce odmah su privedeni Božica, Siniša i Danijela, ali ispostavilo se kako potonji dvojac nije sudjelovao u protuzakonitim radnjama pa su ispitani samo kao svjedoci.

Božica je odmah priznala kako je od gospođe Kate dobila deset kuna pa joj je novac oduzet i ovih dana, nakon pravomoćnosti presude, uplaćen u državni proračun jer je stečen protuzakonitim radnjama.

Kazna za prosjačenje predviđena je u rasponu od 50 do 200 nekadašnjih njemačkih maraka, a prekršajni sudac Božici je odredio najvišu "tarifu".

Prosjakinja se na sudu nije pojavila, niti je dostavila svoju obranu, a svjedočio je policajac koji je vodio cijeli slučaj.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene