Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zagrebu

U naletu auta poginuo pripadnik MORH-a: ''Stradao je na službenom motociklu pri povratku sa službene zadaće''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je vojnik poginuo u prometnoj nesreći u Zagrebu, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Savezne Republike Njemačke, kada je na njega dok je bio na motociklu naletjelo osobno vozilo.

Oko 13:45 zagrebačka policija dobila je dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila u Zagrebu, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Savezne Republike Njemačke.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

U nesreći je došlo do naleta osobnog vozila na vojnog motociklistu. Kako se može vidjeti na fotografijama, na mjesto događaja došla je i vojna policija.

Ubrzo je MORH poslao priopćenje u kojem je izvijestio o smrtnom slučaju.

''Pripadnik Pukovnije Vojne policije razvodnik D.M. preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda opasnih po život, koje je zadobio u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. rujna 2019. u poslijepodnevnim satima na području Zagreba.

Prema trenutno dostupnim informacijama, stradao je na službenom motociklu pri povratku sa službene zadaće u matičnu postrojbu. Pripadnik Pukovnije vojne policije sudjelovao je na Memorijalu 'Šime Buzov' u Puli.

Nakon nesreće, hitno je zbrinut u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je preminuo od posljedica teških tjelesnih ozljeda opasnih po život.

Na mjesto događaja upućeni su pripadnici Vojne i civilne policije te je u tijeku utvrđivanje okolnosti ovog događaja.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju žaljenje zbog nesretnog događaja i izražavaju sućut obitelji'', priopćio je MORH.

Ministar Krstičević i general Šundov izrazili sućut obitelji poginulog vojnog policajca

Povodom nesretnog događaja, sućut obitelji Mujić uputili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

"U ovim najtežim životnim trenucima ne postoje riječi koje mogu donijeti utjehu, ali znajte da smo uz vas i suosjećamo vašu bol i gubitak.Odlazak Darka ogroman je gubitak za Pukovniju vojne policije i Hrvatsku vojsku.

Zahvalni smo što je odabrao Hrvatsku vojsku kao svoju drugu obitelj i ostavio neizbrisiv trag te svojim radom i zalaganjem dao doprinos Hrvatskoj vojsci“, poruka je ministra Krstičevića.

"Bila je čast imati vojnika poput vašeg i našeg Darka. Njegov tragični i prerani odlazak sve nas je duboko potresao i još jednom, u kratkom vremenu, podsjetio koliko je rizičan vojnički život. Ta spoznaja neće umanjiti vašu bol, no znajte, niste sami, naše misli i molitve su s vama i vašom obitelji.

U ime svih pripadnika Hrvatske vojske i svoje osobno izražavam duboku sućut i istinsku ljudsku blizinu“, rekao je general Šundov.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene