Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavlja se nakon operacije

Policija objavila detalje stravične nesreće: Mladi vozač BMW-om udario u rub ceste, auto se zapalio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić koji je skrivio prometnu nesreću na naplatnoj postaji Mraclin dobro se oporavlja nakon operacije prijeloma nogu.

Teško ozlijeđeni 20-godišnjak koji je u subotu skrivio prometnu nesreću na naplatnoj postaji Mraclin dobro se oporavlja nakon operacije prijeloma donjih ekstremiteta, potvrdio nam je dr. Mislav Rakić, voditelj kirurškog odjela KB-a Dubrava.

Pročitajte i ovo Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca" Sprovod 32-godišnje majke koja je poginula u prometnoj nesreći u Kaštel-Sućurcu Kaštel-Sućurac Stotine ljudi oprostilo se od mlade majke koja je poginula u strašnoj prometnoj nesreći: "Iza nje ostaje praznina"

U nesreći je poginuo 53-godišnji djelatnik HAC-a nakon što se mladić automobilom zabio u objekt pored naplatnih kućica. Probio je dva zida i zaustavio se tek kod trećeg.

Policija se jutros oglasila priopćenjemu kojem je otkrila detalje nesreće.  Otkrili su tako kako se 20-godišnjak BMW kretao zapadnim kolnikom autoceste A11, nije prilagodio brzinu te je prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom naletio na rubni kamen uslijed čega se nastavio nekontrolirano kretati.

U jednom je trenutku izgubilo kontakt s podlogom te se nastavilo nekontrolirano kretati nogostupom dok nije udario u zid upravne zgrade i naletio na 53-godišnjeg zaposlenika naplatne postaje koji je poginuo.

Vozilo se pritom zapalilo, a požar je ubrzo ugašen.Protiv 20-godišnjeg vozača podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku.
 

Prometni stručnjak Rajko Horvat za Dnevnik Nove TV je objasnio zašto je ova nesreća atipična. 

''Ovo je atipična situacija s tipičnim uzrokom - brzina, s tipičnom posljedicom. Da je vozač bio svjestan, on bi imao reakciju i bilo bi znakova kočenja. Kada bi njegova reakcija bila dobra, uzrok bi možda bio drukčiji. Iako je kolnik sklizak, zaustavni put bi bio značajno kraći. Iako ne treba spekulirati o brzini do kraja istrage, vjerojatno je ona bila viša od 100 km/h, na što upućuju i dokazi'', kazao je stručnjak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene