Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog opasnosti od bijega

Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora, brani ga jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika: ''Koliko znam od njega, nikad nikome nije rekao da je zaspao''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozaču autobusa koji je sletio s ceste kod Slavonskog Broda određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Kosovski vozač autobusa, u čijem je slijetanju s ceste kod Slavonskog Broda poginulo 10 ljudi, ostaje u istražnom zatvoru mjesec dana, potvrdio je novinarima Franjo Kopunić, zamjenik županijske državne odvjetnice.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Ilustracija Tragedija Teška nesreća kod Sesveta: Autobus udario ženu, preminula je

Kopunić je dodao da mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega, odnosno napuštanja Republike Hrvatske. ''Bit će zatraženo prometno vještačenje. Vještak će pregledati autobus i dati svoj nalaz i mišljenje'', rekao je.

Igor Cišper, odvjetnik osumnjičenog vozača, kazao je da je uspio razgovarati s branjenikom. ''Njemu je žao što se sve to dogodilo. Dalje ćemo sve vidjeti. Koliko ja imam informaciju od njega, on nikad nikome nije rekao da je zaspao'', tvrdi i dodaje da mu je vozač otkrio što se dogodilo, no o tome ne može govoriti. Vozača će, otkriva Cišper, braniti on i Ljubo Pavasović Visković.

Sudac istrage objasnio je da ugovorom, koji Hrvatska ima s Kosovom o suradnji u kaznenim postupcima, nije predviđeno izručivanje državljana zbog kaznenog progona. ''Postupak će se voditi u Hrvatskoj. Međutim, postoji zakonska mogućnost da se vodi u Kosovu, ali za to je potrebna suglasnost obiju održava, o tome ne odlučuje obrana'', kaže.

Na sud su u utorak stigli i putnici iz autobusa kako bi dali iskaz.

Iz ŽDO-a su u ponedjeljak priopćili da je osumnjičeni 52-godišnji vozač kosovskog autobusa u trenutku nesreće bio umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene