Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UHVAĆEN DVOJAC

Drama kod Vojnića: Policijski pucanj nije zaustavio krijumčare migrantima, uhvaćeni su kod Karlovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac u Vojniću zapucao je nakon što je na njega krenulo vozilo njemačkih registracijskih oznaka.

U ponedjeljak oko 10:05 sati na području mjesta Živković Kosa, koja teritorijalno pripada Općini Vojnić, uočeno je vozilo i osobe koje se dovode u vezu s ilegalnim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Republici Hrvatskoj. 

Pročitajte i ovo Ivan Turudić propucani automobil Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: "To je službeni kalibar jugomilicije" Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

"Do uporabe vatrenog oružja je došlo na način da vozač osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka nije postupio po znakovima upućenim od strane policijskog službenika i zaustavio vozilo, već je ubrzavajući krenuo vozilom na policijskog službenika u namjeri da ga pregazi, što je policijski službenik izbjegao, bacivši se u stranu pri čemu je izvadio službeni pištolj te u smjeru zadnjih guma vozila ispalio dva hica.

Vozilo je nastavilo kretanje prema Karlovcu i zaustavilo se na području Mostanja te su ga, u namjeri da pobjegnu, napustile dvije osobe. Osobe su uhićene u široj zoni mjesta zaustavljanja vozila te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, a protiv njih će u koordinaciji s državnim odvjetništvom biti podnesene odgovarajuće prijave. Obzirom na opisane okolnosti, uporabu vatrenog oružja cijenimo kao zakonitu i opravdanu", kazao je načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić na konferenciji za medije.

"Za sada nije dostupan podatak iz koje su zemlje migranti, a s njima će se postupati po zakonskim propisma", dodao je.

U blizini uhvaćeni migranti koji su ilegalno ušli u Hrvatsku

U vezu s uhićenima se dovode i migranti koji su zatečeni u blizini mjesta događaja. I nad njima se također provodi kriminalističko istraživanje vezano za ilegalan ulazak u Hrvatsku. "U cijelom događaju nije bilo ozlijeđenih te je spriječeno još jedno krijumčarenje ljudi", naglasio je Bratić.

Policijska uprava karlovačka obavijestila je ranije o pucnjavi koja se dogodila na području Vojnića, male općine u blizini granice s BiH. Naime, na policajca je krenulo vozilo njemačkih registracija, nakon čega je, kažu u policiji, bio prisiljen zapucati prema njima.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene