Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZLOČINAČKO UDRUŽENJE

Ulov USKOK-a: Krivotvorili kune i eure i plaćali njima diljem Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podigao optužnicu protiv troje ljudi zbog sumnje u krivotvorenje novca u sastavu zločinačkog udruženja.

Prvookrivljeni je nabavljao lažne novčanice u kunama i eurima te je potom krivotvorio kune. Zatim je trojac lažnim novčanicama plaćao robe i usluge u Zagrebu, ali i drugim mjestima po Hrvatskoj. 

Pročitajte i ovo Provjera novčanica, ilustracija Movie Money Na sjeveru Hrvatske otkrili skupinu koja je krivotvorila novac: Pogledajte kako ustanoviti je li riječ o lažnim eurima Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti: 

"USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv N. D. (1962.), D. K. (1964.) i O. K. (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja novca u sastavu zločinačkog udruženja. (6. 7. 2020.)

Optužnicom se I., II. i III. okr. stavlja na teret da su se, u razdoblju od kolovoza 2019. do 9. lipnja 2020., u Zagrebu, dogovorili i povezali u zajedničko djelovanje te djelovali u okviru plana zločinačkog udruženja s ciljem pribavljanja i distribucije krivotvorenih novčanica na području Zagreba i drugih dijelova Hrvatske.

U nakani da si pribave nepripadnu materijalnu korist, I. okr. je iz zasad nepoznatog izvora pribavljao neoriginalne novčanice hrvatske nacionalne valute u apoenima od 500 i 1000 kuna, neoriginalne eure u apoenima od 50 i 100 eura te je izrađivao krivotvorene novčanice hrvatske nacionalne valute.

Potom su okrivljenici, iako su znali da nisu originalne, novčanice hrvatske nacionalne valute upotrebljavali za plaćanje raznih roba i usluga u Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika", navodi se u priopćenju USKOK-a. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene