Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRAVIČNI ZLOČIN

Mahniti ubojica u Rijeci: "Riješio sam se k****, sada ću doći i po tebe, stara k****"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretragom kuće ubojice Džemala Merdanovića pronađen je pravi arsenal oružja, između ostalog i ručni bacač raketa.

Džemala Merdanovića, osumnjičenog za ubojstvo susjede Milke Grivičić na Zametu, policija je nakon okončane policijske istrage privela na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo. Nadalje, određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

Pretragom njegove kuće pronađen je pravi arsenal oružja, između ostalog i ručni bacač raketa, piše Novi list. Oduzeta mu je i ručna bomba M-75 bez detonatora te upaljač, kao i 51 komad vojnog streljiva raznih kalibara. Stoga je, osim za ubojstvo, kazneno prijavljen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Obdukcijom Grivičić pokazalo se da su uzrok smrti višestruke ubodne rane na različitim dijelovima tijela, a zahvaćeni su i vitalni organi. Ozljede su bile preteške da bi preživjela.

"Čula sam Merdanovićeve riječi: 'Koga ćeš ti prijavljivati policiji!?' To je bilo zadnje što je rekao nesretnoj Milki. Najprije sam mislila da je tuče, nisam znala da sukob ima tako teške, tragične dimenzije, nisam vidjela cijelu Džemalovu figuru. Uslijedili su Milkini povici: 'Zovite Hitnu, zaklao me!', rekla je jedna susjeda Novom listu. "Često se moglo čuti kako joj Džemal prijeti: 'Ubit ću te!'", dodala je ona.

Susjedi žele ostati anonimni, strah ih je Merdanovića, iako je iza rešetaka, strah ih je i njegove supruge Slavice koja je, ne tako davno, krampom napala Milkinu majku. Kazali su kako je Anka Jakovljević, Milkina majka, bila u kući kada se dogodilo ubojstvo. Čula je jauke i zapomaganje te je, kada je došla na vrata, vidjela kćer kako leži u lokvi krvi. Susjed Merdanović derao se: "Riješio sam se k****, sada ću doći i po tebe, stara k****", piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene