Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićena šestorica

Breaking Bad na zagrebački način: Pronađen laboratorij za proizvodnju amfetamina na više katova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestorica hrvatskih državljana (1982., 1982., 1982., 1974., 1986. i 1957.) sumnjiče se da su su prizvodila, skrivala, pakirala, skladištila, prevozila, krijumčarila i preprodavala drogu, ali i uništavala nusproizvode proizašle iz kemijskog procesa proizvodnje droge amfetamin.

Policija ih sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja. Muškarce se sumnjiči da su "barem od studenog 2021. godine na području grada Zagreba i Zagrebačke županije međusobno povezali i udružili radi uspostave cjelokupnog nabavnog i distributivnog lanca trgovine kokainom i heroinom te sveobuhvatnog proizvodnog procesa izrade amfetamina te s tim u vezi nabavke, prijevoza, prijenosa i skladištenja prekursora iz kojih se može dobiti droga te kemijskih tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga", javila je policija.

Zagrebačka policija je, između ostalog, pronašla i oduzela:
- bačve s 1069,5 brutto kilograma kiselina i 213,5 brutto kilograma otapala,
- bačva zapremine 200 litara sa sumnjivom biljnom materijom zelene boje, mirisa i izgleda karakterističnog za drogu konoplju ukupne bruto težine 13,817 kg,
- 510 kilograma BMK glicadida, preprekursora iz kojeg se može proizvesti 400 litara amfetaminskog ulja,
- 15 kilograma kokaina,
- 12 kilograma hašiša,
- 8,4 kilograma marihuane,
- 2,7 kilograma amfetamina
- dvije automatske puške i prepravljeni pištolj,
- sedam mikrovalnih pećnica,
- digitalna vaga,
- četiri plinske maske,
- jedna metalna hidraulična preša, dijelovi preše,
- rendgen uređaj i dr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA POTVRDILA NAGAĐANJA Misteriozna smrt u restoranu nakon jednog gutljaja šampanjca: Gosti u grčevima ležali po podu

Pročitajte i ovo Kokain, ilustracija - 4 udaljen iz službe Policajac uzimao kokain za vrijeme službe: "Nanijeta je šteta svima koji profesionalno obavljaju posao"

Osim toga, pronađeno je i oduzeto oko 40.000 eura, više desetaka tisuća kuna, nekoliko skupocjenih satova, veći broj mobilnih uređaja, određeni broj prijenosnih računala i druge tehničke opreme.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja šestorica osumnjičenih predana su pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njih zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Pročitajte i ovo Droga, ilustracija OTKRIO DNEVNIK NOVE TV Vojnicima koji su u siječnju bili pozitivni na droge prijeti izbacivanje iz sustava. Ali nitko ne odgovara na najvažnije pitanje - kako su došli do droge?

Također, protiv četvrtoosumnjičenog (1974.) je policija podnijela i kaznenu prijavu za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene