Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dobi od 21 do 35 godina

Razbijena skupina krijumčara ljudima iz Velike Gorice, prebacivali ilegalne migrante iz BiH u Hrvatsku te dalje u Sloveniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Velikoj Gorici je pala skupina krijumčara ljudi koji su migrante iz BiH prebacivali u Hrvatsku te dalje u Europsku uniju.

U Velikoj Gorici je uhićena skupina od sedam krijumčara ljudima koje se sumnjiči da su od 21. veljače do 7. ožujka 2020 ilegalno prebacivali migrante iz BiH u Hrvatsku te dalje u Sloveniju.

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći Istraga oko nesreće - 5 Užas na A1 Istraga stravične nesreće još traje: Mnogo je toga nejasno, ali neke sumnje postoje

Pet muškaraca i dvije žene u dobi od 21 do 35 uhićeni su na širem zagrebačkom području, a pretragom njihovih domova i automobilom pronađeno je više mobitela, SIM kartica raznih operatera te razna korespondencija.

Istragom je utvrđeno kako su osumnjičeni od veljače 2020. godine u najmanje šest navrata omogućili stranim državljanima da nedozvoljeno uđu, izađu, borave ili se kreću u Republici Hrvatskoj te uđu na teritorij druge države članice Europske Unije, čime su ilegalno prebacili najmanje 40 stranih državljana.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je ponijeta USKOK-u koji je objavio kako su krijumačari u šest navrata preko državne granice prebacili 40 stranih državljana za što su primili 7.000 eura.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene