Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA AkCIJA POLICIJE

Dio uhićenika već na ispitivanju, odvjetnik Seferovića kaže da očekuje određivanje istražnog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija diljem Hrvatske provodi akciju razbijanja kriminalne skupine koja je navodno bila povezana sa srpskim i crnogorskim kriminalnim klanovima za čije su članove nabavljali hrvatske dokumente.

U akciji je uhićeno tridesetak ljudi koje se sumnjiči za izradu hrvatskih putnih isprava za neke od najopasnijih kriminalaca iz Srbije i Crne Gore. 

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Afera Geodezija Malenica: ''Kövesi je poslala pismo, u njemu jedno ne spominje'' Oduzimanje imovinske koristi i mjere osiguranja 2021. NAPLATA TEŠKOM MUKOM I kriminalci plaču: DNEVNIK.hr doznaje koliko im je imovine država oduzela, što još sve čuva, ali i koji je ključan problem

Dio privedenih u srijedu je već odveden pred tužitelja i iznose svoju obranu, doznaje Dnevnik Nove TV. Među uhićenima je i Nusret Seferović, predsjednik Vijeća romskih udruga Hrvatske, koji je tijekom jutra uhvaćen i priveden u istočnom dijelu Zagreba.

Njegov odvjetnik Mario Gerstner kazao je za Dnevnik Nove TV da se Seferović tereti za počinjenje kaznenih djela u sklopu zločinačke organizacije. Gerstner je otkrio da je policija iz Seferovićeva doma, između ostalog, izuzela laptop i dokumentaciju vezanu uz udrugu.

''U prvom kontaktu s njim ostao je zatečen. Nije mogao vjerovati da je to što mu se stavlja na teret doista tako'', kaže Gerstner. Dodaje da očekuje i određivanje istražnog zatvora. 

Osim Zagreba, niz je osoba uhićeno i u Karlovcu, Zadru, ali i u nekim drugim hrvatskim gradovima. 

Valja istaknuti da je ovdje riječ o akciji koja je pripremana mjesecima, a u cijelu su priču uključene i susjedne zemlje. Pripadnike ove organizacije sumnjiči se za povezanost sa srpskim kriminalcima iz tzv. zemunskog klana te s crnogorskim škaljarcima i kavčanima.

Riječ je o zloglasnim kriminalnim skupinama koje se povezuju s desecima mafijaških likvidacija. Jutarnji neslužbeno doznaje da su ovu akciju policija i DORH planirali oko godinu dana, a među uhićenima je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskoga informativnoga sustava odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene