Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dimi se sve do mora

Izbio veliki požar u reciklažnom dvorištu u Stobreču, ozlijeđen vatrogasac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći na srijedu oko 3 sata buknuo je požar u reciklažnom dvorištu za uporabu papira i plastike tvrtke ''Eko komunalije plus''. Tijekom intervencije ozlijeđen je jedan vatrogasac koji je uganuo nogu.

U noći na srijedu oko 3 sata buknuo je požar u reciklažnom dvorištu za uporabu papira i plastike tvrtke ''Eko komunalije plus'' u Stobreču.  

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Vatrogasci, ilustracija Nastale gužve Požar na zagrebačkom mostu: Zapalio se automobil, vatrogasci izašli na teren

Kako doznajemo od zapovjednika JVP-a Split Ivana Kovačevića, na požarištu je tijekom najintenzivnijeg gašenja bilo 40 vatrogasaca s 13 vozila. Na teren su izašli pripadnici JVP-a Split, DVD-ova Split, Žrnovnica, Vranjic, Solin, Mladost i Podstrana.

Vatra je lokalizirana oko 4:40, no gašenje i sanacija će potrajati jer su se zapalile bale papira i plastike. S požarišta se diže gusti dim koji seže sve do mora jer gore materijali koji se teško gase.

Trenutačno je na požarištu 9 gasitelja s tri vozila koji obavljaju dogašivanje, a angažiran je i bager jedne gradske tvrtke koji pomaže u raščišćavanju bala.

"Još će se dugo dimiti tijekom dana jer su gorjele bale pa svaku treba istresti i provjeriti gori li još gdje unutra", pojasnio je Kovačević.

Dodao je da je tijekom intervencije jedan vatrogasac ozlijeđen, uganuo je nogu.

Objekt tvrtke kao ni drugi okolni objekti ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi. Uzrok ovog velikog požara utvrdit će policijski očevid.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene