Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otkrila ga nervoza

U kamionu švercali marihuanu vrijednu 4,6 milijuna kuna: Podignuta optužnica za zločinačko udruživanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podigao optužnicu protiv dva hrvatska državljana (1979. i 1985.) zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Optužnicom se okrivljenike tereti da su se u nakani pribavljanja imovinske koristi, u razdoblju od travnja do kolovoza 2019. godine, na području Hrvatske i Crne Gore, povezali u zajedničko djelovanje s više zasad nepoznatih osoba iz Crne Gore radi nabave i krijumčarenja velikih količina marihuane i njezine daljnje prodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Nakon što je drugookrivljeni s nepoznatim osobama dogovorio šverc marihuane preko Crne Gore u Hrvatsku, prvookrivljeni se autobusom odvezao u Crnu Goru te je 22. kolovoza, između Risna i Kotora, od zasad tri nepoznate osobe iz Crne Gore preuzeo 312,7 kilograma marihuane upakirane u 41 paket. Potom se, radi prijevoza kupljene droge iz Crne Gore u Hrvatsku, autobusom uputio prema mjestu Čibače, u općini Župa dubrovačka, gdje je drogu trebao preuzeti drugookrivljeni i dalje je prevesti do Zagreba. Međutim, istog dana na malograničnom prijelazu Karasovići autobus koji je vozio prvookrivljeni zaustavili su policijski i carinski službenici te u njemu pronašli navedenu drogu vrijednu najmanje 4,6 milijuna kuna.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika.

Službenici Granične policije i Carine na GP-u Karasovići uočili su nervozu kod vozača autobusa, što je pobudilo njihovu sumnju. Kada su pregledali prtljažni prostor, imali su što i vidjeti – golemu količinu droge.

Uhićeni su vozač i vlasnik turističke agencije. Vozač je navodno uoči početka turističke sezone planirao otići na rad u Njemačku, no u zadnji je trenutak odustao i pristao "odraditi" još ovu sezonu na jugu Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene