Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U blizini Novog Marofa

Tragedija potresla cijelo mjesto: Dječaka kojeg je usmrtio vlak uz prugu pronašle učiteljica i kuharica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U naletu vlaka kod Novog Marofa poginulo je osmogodišnje dijete. Kako doznajemo, inače prvašić hodao je prema školi i prelazio prugu na ne-označenom prijelazu kad ga je udario vlak.

Osmogodišnji dječak poginulo je jutros u naletu vlaka u blizini pružnog prijelaza u naselju Mađarevo kod Novog Marofa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust" Ilustracija Nema ozlijeđenih Netko je na željezničku prugu stavio betonski stup: Vlak se zaletio u njega

Policija je očevidom utvrdila da je putnički vlak, koji je vozio iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba oko 7:40 sati, naletio na osmogodišnjeg dječaka, koji se kretao puteljkom uz prugu, i to neposredno kod mjesta koje mještani koriste za prijelaz preko željezničke pruge. Zbog zadobivenih ozljeda nesretni je dječak preminuo na mjestu događaja.

Ni putnici ni strojovođa koji je vozio sukladno svim propisima, nitko nije ništa primijetio. Strojovođa je ostao šokiran kada ga je na zagrebačkom Glavnom željezničkom kolodvoru dočekala policija.

U mjesnoj školi svi su ostali šokirani kada su shvatili da im zapravo nedostaje jedan učenik. Učiteljica i kuharica su krenule u potragu za njim. Vrlo brzo pronašli su beživotno tijelo uz samo prugu. Obavijestili su policiju.

Iz HŽ Infrastrukture su nam potvrdili da bilježe porast stradalih na prugama, Samo prošle godine stradale su 22 osobe, od čega 13 smrtno

Željeznički promet cijelo je prijepodne bio u prekidu. Iz HŽ infrastrukture još jednom apeliraju na sve roditelje da upozore djecu da pruga nije mjesto za igru i šetnju.

"Obavijestili smo Županiju, obavijestili smo Ministarstvo. Ministarstvo će poslati ekipu za psihološku pomoć učenicima i učiteljima i u matičnu školu i u područnu školu Mađarevo", kaže ravnatelj škole Anđelo Bošnjak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene