Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo troje mladih

Osijek zavijen u crno, u utorak proglašen Dan žalosti. Vozač vozio bez vozačke dozvole?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku je u prometnoj nesreći poginulo troje mladih ljudi.

U Osijeku se noćas dogodila teška prometna nesreća u kojoj je troje mladih ljudi izgubilo život, a jedna je osoba s teškim ozljedama završila u bolnici. Kako je objavila policija, poginula su dvojica mladića (20 i 24 godine) te 25-godišnja djevojka, dok je 21-godišnjakinja hitno prevezena u bolnicu.

Do sudara je došlo kod remize, u Ulici cara Hadrijana, rekli su nam u PU osječko-baranjskoj. "Vozač osobnog automobila, 20–godišnji hrvatski državljanin, upravljao je vozilom kolnikom Ulice Cara Hadrijana. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku te je izgubio kontrolu nad upravljačem. Vozilo je sletjelo s kolnika u park, udarilo u drvo i zaustavilo se", priopćila je policija. 

Od osječkih vatrogasaca doznajemo da su poziv dobili noćas u 4:53. Na teren su izašla dva vatrogasna vozila i devet vatrogasaca. Preživjelu 21-godišnjakinju, koja je sjedila iza suvozača, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim automobila. Trenutno je u bolnici i u teškom je stanju s ozljedama mozga, prsišta, trbuha, kostiju. Iz osječke bolnice potvrdili su da je djevojka na intenzivnoj njezi te da je stabilno, no s teškim ozljedama.

"Ona je trenutno stabilno i nije životno ugrožena. Sada je na respiratoru, prati se rad svih vitalnih funkcija, potpuno je zbrinuta i nadamo se dobrom ishodu", kazao je novinarima dežurni anesteziolog Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje osječkog KBC-a Ivan Jurić.

Navodno je vozač iz Tenje, mjesta kraj Osijeka, a prema neslužbenim informacijama vozio je bez vozačke dozvole. Automobil je završio udaljen na desetke metara od ceste, prepolovljen, a dijelovi su razbacani posvuda uokolo.

Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece za Dnevnik Nove TV istaknuo je da se u prometu razlikuju takozvane četiri ubojice koji uzrokuju najteže posljedice. ''Radi se o brzini, alkoholu, sigurnosnom pojasu i nepropisnom korištenju sigrunosnog pojasa'', pojasnio je i dodao su u posljednje vrijeme u Hrvatskoj jedan od problema i mladi koji sjedaju za volan bez vozačke dozvole.

Dan žalosti u Osijeku

Očevid na mjestu događaja obavila je Općinska državna odvjetnica uz asistenciju očevidne ekipe Policijske uprave osječko – baranjske. U vrijeme obavljanja očevida, od 5:05 do 9:38 sati za sav promet bio je zatvoren dio kolnika Ulice Cara Hadrijana te se odvijao obilaznim pravcima.

Zbog ovog tragičnog događaja gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić proglasio je utorak 7. siječnja 2020. godine – Danom žalosti u Gradu Osijeku.

"Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Osijeka te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Osijek. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima. Pozivamo pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost da svoje programe prilagode obilježavanju Dana žalosti na način da emitiraju programe koji su po svojoj naravi prigodni obilježavanju tog dana", poručuju iz Grada. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene