Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas kod Ježeva

Policija objavila detalje stravične nesreće: Poginule su dvije osobe iz kamiona, u sudaru sudjelovalo čak pet vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prometnoj nesreći na autocesti A3 oko 16 sati sudarilo se nekoliko teretnih vozila i dva osobna automobila.

HAK jutros javlja kako se između čvorova Rugvica i Ivanić-Grad vozi dvosmjerno u blizini odmorišta Ježevo. Zbog jučerašnje teške prometne nesreće otvoren je po jedan trak u oba smjera, dodali su. 

U srijedu je zagrebačka policija objavila detalje teške prometne nesreće na autocesti A3 u kojoj su poginule dvije osobe. 

"Danas, 9. rujna oko 16 sati na A3, 3 km nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, za sada iz neutvrđenih razloga i na neutvrđen način došlo je do prometne nesreće između tri teretna vozila, od kojih su dva turskih, a treće crnogorskih nacionalnih oznaka te dva osobna vozila, od kojih je jedno bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, a drugo bjelovarskih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće izbio je požar.

Požar su ugasili vatrogasci te je u suradnji s nadležnim službama od 18:57 žurno otvoren sjeverni kolnik A3, između čvora Rugvica i Ivanić-Grad za dvosmjerni promet jednim kolničkim trakom.

Prema dosad prikupljenim informacijama, u prometnoj nesreći dvije osobe iz teretnih vozila smrtno su stradale, dok druge osobe nisu ozlijeđene", stoji u priopćenju policije.

Sve okolnosti nesreće bit će poznate po završetku očevida koji provode policajci PU zagrebačke s nadležnim državnim odvjetnikom.

Eksplozivna tvar u kamionu

S mjesta nesreće oko 19:30 javio se Dino Goleš, reporter Dnevnika Nove TV. Tada su službene informacije govorile da su u nesreći sudjelovala dva kamiona.

"U ovim trenucima pušten je na jednoj strani autoceste gdje se odvija u oba smjera. Ali na ovoj strani, u smjeru Osijeka, gdje se dogodila nesreća, sve je zakrčeno", javio je. Dodao je da je očevid počeo te da je na teren stiglo i Državno odvjetništvo.

"Ono će utvrditi što se dogodilo. Zasad znamo da su u nesreći sudjelovala dva teretna vozila te da je u jednom od ta dva vozila bila neka eksplozivna tvar. To nam je potvrdio jedan od zapovjednika vatrogasaca koji su ovdje bili prvi i gasili požar. Još uvijek se iz automobila dimi, ali vatre nema. Ovdje su stigla i posebna vozila koja bi trebala pomaknuti ta teška teretna vozila kako bi se promet što prije normalizirao. On nije normaliziran. Mi smo put od čvora Ivanje Reke pa do Ježeva, koji inače traje 10-ak minuta, prošli za više od sat vremena", dodao je Goleš.

HAK: "Ne usporavajte naglo"

U HAK-u kažu kako je promet djelomično normaliziran u 19:05."

"Molimo vozače da prilikom nailaska na mjesto nesreće ne usporavaju naglo, već da voze u skladu sa privremenom prometnom signalizacijom i održavaju sigurnosni razmak između vozila. Nagla kočenja, uz povećanu gustoću prometa, mogu izazvati nove incidentne situacije", izvijestili su.

Kako dodaju, kolone u pokretu u oba smjera duge su oko 1 do 2 kilometra.

Čule se detonacije 

Na mjesto nesreće izašli su vatrogasci iz Dugog Sela i Ivanić-Grada. Iako je policija javila da su u nesreći sudjelovala dva kamiona i dva auta, zapovjednik JVP-a Ivanić-Grad Dario Kezerić za DNEVNIK.hr je rekao da su se sudarila tri šlepera i dva automobila. Kezerić je potvrdio da su mjestom nesreće odjekivale detonacije.

"U jednom su kamionu bačve sa zasad nepoznatim tvarima, to su vjerojatno te detonacije. Bilo je pet detonacija. U drugom su kamionu bale papira, a treći je šleper s nekakvim armaturama", objasnio je.

Putnici koji su se oko 16 sati našli na A3 ispričali su nam kako je to izgledao neposredno nakon nesreće. 

"Prošao sam Zagreb. Trebao sam uzeti karticu da idem za Slavoniju, a onda sam vidio da se dimi kao ludo. Sad su prošli vatrogasci, hitna i policija. Ne može se proći. Stoje već 20 minuta. Nitko nam ništa ne govori", rekao je čitatelj. 

  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene