Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevezeni u bolnicu

Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj je ozlijeđeno petero mladih ljudi: Samo jedan bio vezan, svemu kumovali alkohol i brzina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju ujutro u Gornjem Dragancu kod Čazme je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno petero mladih ljudi. Utvrđeno je da je nesreći kumovao alkohol i brzina, a čak četvero mladih nije bilo vezano.

Prema izvješću policije, u nesreći koja se dogodila u nedjelju ujutro u 7:12 u mjestu Gornji Draganec (prigradsko naselje Čazme), ozlijeđeno je petero mladih ljudi, od čega je zasad najmanje dvoje završilo s teškim tjelesnim ozljedama. 

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Policija je utvrdila da je 23-godišnji vozač BMW-a automobilom upravljao pod utjecajem alkohola. Nad automobilom je izgubio nadzor prilikom izlaska iz blagog lijevog zavoja zbog prebrze vožnje na mokroj cesti. Desnim kotačima je zahvatio travnatu bankinu, auto se zanio i sletio na nogostup i travnjak. 

Nakon toga je, opisuju iz policije, prednjim dijelom udario u metalnu ogradu jedne kuće, zarotirao se za 180 stupnjeva te pokupio betoski zidić i nosivi stup kovane ograde da bi se potom višestrukom prevrnuo po metalnoj ogradi i konačno se zaustavio u dvorištu. 

Za razliku od suvozača, vozač i troje putnika straga nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći, dok je 15-godišnja putnica zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Klinički bolnički centar u Zagrebu. Do trenutka objavljivanja vijesti za 17-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka su kvalificirane također teške tjelesne ozljede od su 23-godišnji vozač i drugi 19-godišnji putnik još u liječničkoj obradi tako da njihove kvalifikacije ozljeda još nisu poznate.

Vozaču su izuzeti uzorci krvi i mokraće poradi analize na prisutnost alkohola ali i analize na prisutnost opojnih droga u organizmu.

Zbog prometne nesreće državna cesta D-43 bila je zatvorena za sav promet od 7:26 do 08:35 sati kada se promet naizmjenično odvijao istočnim prometnim trakom, dok je u 11.08 sati promet pušten u oba smjera. Do naizmjeničnog propuštanja promet se odvijao okolnim pravcima.

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 23-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene