Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FOTO I VIDEO

Sudar s vlakom: "Vozač kamiona stalno govori da mu je žao. Sretan je što djeca nisu stradala"

Dvije osobe prevezene su u Opću županijsku bolnicu Požega nakon sudara vlaka i kamiona na pružnom prijelazu u Zrinskoj ulici u Požegi u petak oko 12:40. Oba vozača lakše su ozlijeđena.

Nakon sudara i dramatičnog dana u Požegi radi se na uklanjanju kamiona s pruge i mjesta sudara.

"U tijeku je pozicioniranje dizalice za uklanjanje kamiona. Bageri stružu žbuku i građevinski materijal sa površina oko prijelaza. Garnitura vlaka je pomaknuta par metara unazad kako bi imali više mjesta za manevriranje sa olupinom kamiona. Vozač kamiona je pušten iz bolnice te je na mjestu nesreće, a iz obližnjih kuća su mu ponudili hranu i piće", javio nam je u 17:30 Ivan Stojaković, čiji se ured nalazi u blizini. Dodao je kako je vozač navodno iz Istre, a po njega se uputio sin.

"Stalno govori da mu je žao te je sretan da nitko od djece u vlaku nije nastradao", dodao je Stojaković.

Kamion se zaustavio na pruzi kad se spuštala rampa

Policija je nakon očevida priopćila kako je 56-godišnji vozač kamiona pulskih registarskih oznaka, krećući se u koloni zaustavio vozilo na prijelazu ceste preko željezničke pruge u trenutku kada se spuštao uređaj za zatvaranje prometa uslijed čega je na njega naletio putnički vlak kojim je upravljao 51-godišnjak. Oba vozača lakše su ozlijeđena, a protiv 56-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

''Zbog signalizacije i radova na cesti stvorila se gužva i taman sam izašao ispred ureda kako bih kolegi javio kojim putem da vozi. Kamion koji je stajao u koloni, nije uspio preći. Rampa se počela spuštati i zaglavila kamion, tako da nije mogao ni naprijed, ni nazad. U tom trenu naletio je vlak'', ispričao nam je Stojaković.

Kako je posvjedočio, silina udarca bila je strašna, sve se zatreslo kao u potresu.

''Dotrčao sam do kamiona, vozač je bio pri svijesti i sam je hodao. Nadam se da nije teže ozlijeđen. Ubrzo je stigla Hitna pomoć i odvela vozača kamiona i strojovođu u bolnicu. Strojovođa je, unatoč tome što ozljede nisu bile vidljive, morao poći s vozačem kamiona", kazao je Stojaković.

U putničkom vlaku vozilo se dosta učenika, koji u to vrijeme obično idu na nastavu, kazao nam je svjedok. Nitko od njih nije ozlijeđen.

''To je zatreslo, Bože sačuvaj. Dobro da sam bio suprotno okrenut, nisam skoro ni osjetio. Ovi koji su sjedili u smjeru vožnje poletjeli su preko sjedala. Silina udarca bila je prestrašna'', ispričao je za DNEVNIK.hr jedan od putnika iz vlaka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene