Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stravična nesreća kod vinkovaca

Detalji nesreće u kojoj su izgubljena četiri mlada života: Bili su u kafiću, išli po burek i poginuli, općine će proglasiti dan žalosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći na četvrtak u Starim Mikanovcima kod Vinkovaca dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginulo četvero mladih ljudi. Kako doznajemo, vozač je izletio iz zavoja, klizio po polju koje dijeli obiteljske kuće, preletio kanal i tada udario u kuću.

U četvrtak oko 1 sat u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su četiri osobe smrtno stradale.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

19-godišnji vozač zbog prebrze vožnje izgubio je nadzor nad automobilom Audi đakovačkih registracijskih oznaka. Sletio je s kolnika i udario u obiteljsku kuću.

Od siline udara 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji i 20-godišnji putnici na stražnjim sjedištima poginuli su na mjestu nesreće.

U DVD-u Stari Mikanovci dojavu su dobili oko 1:30.

"Zabili su se u temelje obiteljske kuće u kojoj živi bračni par sa sinom. Obitelj je zvala hitnu pomoć i policiju, a policija nas", rekao nam je Josip Pavošev, zapovjednik DVD-a Stari Mikanovci.

"Rezali smo lim, izvukli smo dvoje, ali za još dvoje smo morali u pomoć zvati kolege iz JVP-a Vinkovci. Mi imamo svoj alat, ali za ovo nam je trebala pomoć", kaže Palošev. Vatrogasci su na terenu bili do 6:45.

Palošev smatra da je za nesreću kriva brzina.

"Ono koliko sam ja vidio, bila je neprilagođena. I to dosta neprilagođena.  Između kanala preko kojeg su preletjeli i kuće ima osam metara. Prije toga je nekih 100 metara klizio po polju. Ne možemo dokučiti kako vozač nije reagirao", kaže vatrogasac i dodaje da ga je nesreća potresla.

"Bio sam u ratu, prevozio ranjenike. Svašta sam vidio u ratu, ali ovakvo nešto nisam doživio", zaključuje Palošev.

Krenuli na burek

Kako doznajemo, vozač je izletio iz zavoja, klizio po velikoj površini koja razdvaja obiteljske kuće u mjestu, preletio kanal i udario u obiteljsku kuću.

Četvero mladih bilo je, kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, sinoć u kafiću u Vrbici. Nakon zatvaranja krenuli su u susjedne Stare Mikanovce na burek, a usput su djevojku iz tog sela htjeli povesti kući. Sjeli su u Audi koji je vozio mladi 19-godišnji Mrzovićanin i odmah krenuli velikom brzinom.

Na mjesto nesreće izašao je i mrtvozornik i patolog Opće županijske bolnice Vukovar. Očevid prometne nesreće provela je državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima u suradnji s policijom. Slijedi obdukcija smrtno stradalih.

Načelnik: "Svima nam je šok"

Načelnik općine Stari Mikanovci kaže kako su svi u mjestu šokirani tragedijom.

"Svi smo još pod dojmovima. Svima nam je to šok. Prvo ćemo se sabrati, a onda vidjeti što dalje", rekao je načelnik Mario Milinković.

Kako doznajemo, poginuli su iz Starih Mikanovaca, Vrbice i Mrzovića. Općine će proglasiti dan žalosti.

"Izražavam duboku sućut obiteljima poginulih. Naše općine su odlučile da će na dan sahrane proglasiti i dan žalosti u našim lokalnim samoupravama. Ovako nešto, ja pamtim 50 godina, u 50 godina se ne sjećam da je bila tragedija u kojoj su u jednom trenutku život izgubile četiri mlade osobe i zato i ovim putem pozivam sve mlade ljude koji bez puno iskustva polože vozački ispit, kada sjednu u auto da vode računa što rade, da se drže saobraćajnih znakova da nam se ovakve tragedije ne događaju često...", rekao je Grga Lončarević, načelnik Općine Semeljci.

I mještani ih oplakuju 

"Taj je dečko igrao nogomet, bio je u svemu dobar. I fakultet upisao i evo", rekao je jedan od susjeda u Starim Mikanovcima. 

Drugo objašnjavaju da se već nekoliko nesreća na toj cesti dogodilo.

"Kad krenu iz Vrbice u ovo selo, oni ne staju, ulijeću čak i sa 90 i sa 100. Ovdje na samom ulazu, na zavoju, već je bilo četiri ili pet nesreća", rekao je drugi. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene