Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neprilagođena brzina

Stravična nesreća u Zagrebu: Na licu mjesta poginule dvije suvozačice, vozač koji ju je skrivio tek lakše ozlijeđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudar u kojem su poginule dvije osobe dogodio se u Ilici kod kućnog broja 422.

U stravičnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 21:15 u Ilici kod broja 422 poginule su dvije osobe.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Buzina Policija potvrdila Teška nesreća na rubu grada: U sudaru dvaju automobila ozlijeđeno više osoba Prometna nesreća na križanju Šubićeve i Zvonimirove Očevid u tijeku Sudar moćne električne jurilice u centru Zagreba: Jedna osoba prevezena na Traumatologiju

Kako doznajemo u zagrebačkoj policiji, do nesreće je najvjerojatnije došlo zbog neprilagođene brzine 20-godišnjeg vozača Mercedesa zagrebačkih registarskih oznaka koji je, vozeći u smjeru zapada, prešao u suprotnu stranu i sudario se s Opel Astrom zagrebačkih oznaka. 

Nakon toga je naletio i na Renault Clio krapinskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak, a potom i na Mercedes koji je vozila 43-godišnjakinja. 

U nesreći su na mjestu poginule suvozačice iz Mercedesa i Astre, dok je vozač Astre s teškim ozlijedama prevezen u KBC Sestre milosrdnice. Tijekom jutra nam je u bolnici potvrđeno da se nalazi još uvijek na odjelu intenzivnog liječenja. 

Vozač Mercedesa zadobio je lakše ozljede. 

Promet je u Ilici na potezu od Roginjine do Vrapčanske bio obustavljen do 4:20, potvrdila nam je policija.

Muškarac životno ugrožen

Tijekom noći ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak potvrdio je da je u njegovu bolnicu dovezen jedan od vozača automobila koji su sudjelovali u nesreći. "Zaprimili smo muškarca starosti između 50 i 60 godina, čiji identitet trenutno nije poznat. Zaprimljen je u vrlo teškom stanju, bez svijesti i životno ugrožen", rekao je Zovak.

Jedno od vozila bilo je u plamenu

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba za DNEVNIK.hr u četvrtak navečer potvrdili su kako su poziv o prometnoj nesreći primili u 21:13 te kazali da je osim dvije osobe koje su smrtno stradale ozlijeđeno još pet osoba.

Nešto kasnije priopćenje je poslao i zagrebački Ured za upravljanje hitnim situacijama, iz kojeg su pak rekli kako je uz dvoje smrtno stradalih ozlijeđeno troje ljudi. Jedan od ozlijeđenih vozača automobila koji su sudjelovali u nesreći prevezen je u KBC Sestre milosrdnice. Doznajemo da se nalazi na Odjelu intenzivne njege u teškom stanju.

Vatrogasci su odmah izašli na teren, s obzirom da je jedno od vozila bilo u plamenu. Gašenju su osim vatrogasaca pripomogli i građani koji su se zatekli na mjestu nesreće. Požar na vozilu je ubrzo saniran.

Strašan prizor na mjestu nesreće

S mjesta nesreće javila se reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus. Kako je kazala, prizor je strašan - posvuda su dijelovi smrskanih automobila, a policija uz pomoć svjetiljki pretražuje unutrašnjost vozila. Promet je blokiran, a građani su izašli na ulice.

Iza ponoći zamjenica općinskog državnog odvjetnika Mirjana Guščić rekla je novinarima da su u nesreći smrtno stradale 23-godišnjakinja i nešto starija ženska osoba, čiji identitet još nije poznat. Teške tjelesne ozljede zadobila su dvojica vozača, dok je još jedna suvozačica zadobila lakše tjelesne ozljede.

Očevid je još u tijeku, kazala je, ali najvjerojatnije je uzrok nesreće prevelika brzina i prelazak u suprotnu kolničku traku.

Na pitanje jesu li sudionici nesreće iz Zagreba, kazala je da nisu svi, ali da su svi hrvatski državljani.

Po svjedočenjima očevidaca, iz smjera Črnomerca prema zapadu velikom su brzinom projurila dva vozila, Mercedes i Golf. Navodno je jedan od tih automobila prolaskom kroz zavoj izgubio kontrolu te se kotačima popeo na desni pločnik, potom se vratio na cestu i potpuno presjekao obje trake u smjeru zapada te projurio u trake za vozila iz suprotnog smjera. Tu se zabio u jedno manje vozilo koje je naišlo iz smjera Vrapča, piše Jutarnji list.

To je vozilo odbačeno gotovo do željezničkog kolosijeka.

Više nesreća u Zagrebu

U Zagrebu su se u četvrtak u večernjim satima u kratko vrijeme dogodile još dvije prometne nesreće, srećom bez težih posljedica.

Prva je bila na Zvonimirovoj kod Šulekove, u smjeru zapada, gdje su se sudarila čak tri vozila, pri čemu je jedno završilo na tramvajskim tračnicama.

Druga se nesreća dogodila u Savskoj ulici, kod zgrade Vjesnika, gdje je vozilo završilo u prostoru na kojem se izvode radovi na cesti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene