Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje mrtvih

Policija otkrila detalje strašne nesreće u Zadru: Zbog brzine vozač je udario rubnjak, stup, ogradu pa sletio u more, liječnik kaže da su se vjerojatno utopili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći u Zadru noćas su poginula dva mladića.

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u 23:15 u centru Zadra poginula su dva mladića. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

Policija je objavila detalje. 

"Vozač (20) upravljao je vozilom marke Audi zadarskih registarskih oznaka te dolaskom u blizinu ribarnice brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju na kolniku. Uslijed toga došlo je do zanošenja i rotacije, automobil je udario u rubnjak te se odbio i prednjim dijelom udario u rasvjetni stup. Nakon toga vozilo je nastavilo nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom udarilo u metalni vez te metalnu zaštitu obale i sletjelo u more na dubinu od 8 metara", rekli su u policiji. 

Poginuli su vozač i njegov suputnik (17). U bolnici je s teškim ozljedama završio još jedan sedamnaestogodišnjak. Ima ozljede opasne po život. 

Četvrti putnik (22) prilikom izlijetanja je, kako doznajemo, skočio iz automobila. Također je u bolnici, a težina njegovih ozljeda još se utvrđuje.

Na teren su osim policije i hitne izašli i vatrogasci. Tijela su iz mora izvlačili ronioci. Od 23:30 do 2:35 sati Liburnska obala bila je zatvorena za sav promet.

Na mjestu strašne tragedije, Zadrani su utorak ujutro palili svijeće.

Liječnik: "Došli su bez pulsa i svijesti"

Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice, dr. Edi Karuc na izvanrednoj konferenciji za medije rekao je da su na hitnom prijemu oko ponoći dobili trojicu mladića, '98., 2000. i 2003. godište.

"Pri tome su dvojica dovezeni bez pulsa i svijesti. Poduzete su odmah mjere reanimacije koje su trajale oko pola sata. Nažalost, kod jednog mladića nismo uspjeli dobit srčanu akciju i on je umro, a kod drugog smo nakon tridesetak minuta uspjeli dobiti srčanu akciju i on je trenutno u Jedinci intenzivnog liječenja na respiratoru. Njegovo stanje je kritično. Treći mladić koji je primljen imao je lakše ozljede i on je nakon opservacije pušten na kućnu njegu", rekao je Karuc.

"Pretpostavljam da su se utopili jer kliničkim pregledom, što smo mi izvana vidjeli, nemaju klinički teških ozljeda tako da je moja osobna pretpostavka da su se utopili".

Policija: "Nije bilo utrka"

Načelnik zadarske Prometne policije Dražen Malčić odbacio je u utorak nagađanja da se noćašnja teška prometna nesreća u Zadru dogodila prilikom utrke više automobila, a rekao je i kako je mladi vozač koji je poginuo imao vozačku dozvolu te je vozio audi A6 registriran na tvrtku.

Zbog istrage policija ipak nije htjela govoriti o brzini kojom se kretao audi koji je sletio u more u gradskoj luci u Zadru te je tom prilikom uz 20-godišnjeg vozača poginuo i 17-godišnji suputnik dok su još dvojica mladića iz istog vozila ozijeđena.

"Mi smo iste večeri imali potjeru za jednim počiniteljem prometnog prekršaja koji je bježao s mjesta nesreće. Uhvatili smo ga u susjednoj ulici ali on nije povezan s ovim slučajem", pojasnio je na izvanrednoj konferenciji za novinare voditelj Službe policije Božidar Budiša.

Policija je međutim potvrdila da je poginuli mladić i prije mjesec dana sudjelovao u prometnoj nesreći.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene