Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezivo ubojstvo

Ubijena udarcima tupim predmetom u glavu: Smiljana Srnec i službeno okrivljenica u slučaju ubojstva sestre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smiljana Srnec i službeno je postala okrivljenica u slučaju ubojstva sestre Jasmine Dominić.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog ubojstva Jasmine Dominić, čime je osumnjičena Smiljana Srnec dobila službeni status okrivljenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VARAŽDINU Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec: Svjedoci obrane ne sjećaju se detalja druženja s Jasminom Nastavak suđenja Smiljani Srnec Govorila kroz plač Pogledajte šokantno svjedočenje Smiljane Srnec: "Nisam ubila sestru. Nedostaje mi od dana kada je nestala. A svjedoci? Oni su kriminalci i zlostavljači"

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Darko Galić objasnio je  kako donošenjem rješenja o provođenju istrage u postupku, Srnec više nije osumnjičenica, nego se prema zakonskoj terminologiji sada radi o okrivljenici.

Galić je naveo kako je okrivljenica osnovano sumnjiva da je u ljeto 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome u području glave koji su doveli do njezine smrti.

Galić ističe kako donošenje rješenja ne znači da Državno odvjetništvo već danas može početi s ispitivanjem svjedoka i provođenjem drugih dokaznih radnji.

"Naime, protiv donesenog rješenja postoji pravo žalbe, a istraga se može nastaviti tek kada ovo rješenje postane pravomoćno.

Rok za podnošenje žalbe iznosi osam dana od dana dostave rješenja okrivljenici i njezinom branitelju. Rješenje može postati pravomoćno istekom tih osam dana ukoliko žalba ne bude podnesena ili donošenjem odluke po toj žalbi od strane suca istrage Županisjkog suda u Varaždinu.

Dakle, nakon pravomoćnosti rješenja Državno odvjetništvo je ovlašteno započeti provoditi one dokazne radnje koje treba provesti u istrazi", pojasnio je Galić.

Što se tiče svjedoka koji još trebaju biti ispitani, Galić napominje kako teoretski ti svjedoci mogu izaći iz zemlje, a objasnio je i može li svjedočiti obitelj okrivljene.

"Što se tiče obitelji okrivljenice, Zakon o kaznenom postupku propisuje koje osobe ne moraju svjedočiti, a koje mogu. Sve one osobe iz kruga obitelji okrivljenice koji imaju blagodat ne svjedočanja, ne moraju svjedočiti u istrazi", objašnjava.

Aktualno Hoće li se moći dokazati da je Smiljana Srnec počinila jezivo ubojstvo? +0 Naslovnice svjetskih medija o pronalasku tijela u zamrzivaču u Palovcu (Screenshot: Daily Mirror) Hrvatska Hoće li se moći dokazati da je Smiljana Srnec počinila jezivo ubojstvo? 1/1 >>

Aktualno Predsjednica primila dokumentaciju za pomilovanje Huanita, evo koja je daljnja procedura Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr +0 Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska Predsjednica primila dokumentaciju za pomilovanje Huanita, evo koja je daljnja procedura 1/4 >>

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene