Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbodeno šest mladića

Slatina: Mještani u strahu od novog nasilja, oglasila se i policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prosvjeda zbog ranjavanja šestorice mladića - mještani Slatine su u strahu od novog krvavog obračuna.

Napadač u Slatini (17) trebao bi biti saslušan u Bjelovaru pred nadležnim županijskim državnim odvjetnikom za mladež. Mještani Slatine ljutiti su na institucije, naročito na pravosudna tijela, policiju, centar za socijalnu skrb i sve oni koji su na ovaj problem trebali puno ranije reagirati, budući od postoji povijest sukoba između napadača i ozlijeđenih mladića.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija Istraga u tijeku Užas u njemačkoj školi: Učenik nožem napao kolege, mediji objavili da ima mentalne probleme

O ovom slučaju oglasila se policija. ''Obzirom da su pojedini građani iskazivali nezadovoljstvo postupanjem policijskih službenika Policijske postaje Slatina zbog događaja u ugostiteljstvom objektu, sumnjajući u objektivnost i profesionalnost policije u postupanju prema konkretnoj osobi, počinitelju, izvješćujemo javnost:

Policija je i tijekom ranijih postupanja prema navedenoj osobi podnosila više kaznenih i prekršajnih prijava i to za različite protupravne radnje, uključujući i one s elementima nasilja. Kao ovlašteni tužitelj u prekršajnom postupku, ali i kao otkrivačko tijelo u kaznenom postupku, policija je pravovremeno poduzela sve zakonom predviđene i raspoložive mjere i radnje. Naglašavamo da postupanja prema maloljetnim osobama imaju svoje specifičnosti kako u radu policije tako i u radu pravosudnih tijela, ali i drugih službi koje se bave zaštitom djece i obitelji.

Odgovorno tvrdimo da stanje sigurnosti na području grada Slatine nije narušeno i nema mjesta optužbama o zataškavanju bilo čije odgovornosti za počinjene kaznenog djela. I u ovom slučaju policija je uključila sve raspoložive resurse tijekom intenzivne potrage za počiniteljem, nakon čega je počinitelj uhićen, provedeno je kriminalističko istraživanje i podnijeta je kaznena prijava.

Policija će i nadalje reagirati i adekvatno procesuirati svako protupravno ponašanje za koje dobije saznanja ili koje uoči neposrednim opažanjem, a u suradnji s lokalnom zajednicom i drugim institucijama poduzimat će sve mjere kako bi prevenirala protupravna ponašanja na tom području.''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene