Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Slomila se

Sestra nestale Jasmine istražiteljima priznala stravičan zločin? Muž tvrdi: "To je laž, Smiljana nije priznala"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako doznaje DNEVNIK.hr, Smiljanin dosadašnji odvjetnik Davorin Zlatarek više nije njezin branitelj jer je ŽDO tražilo njegovo izuezeće jer je ranije bio općinski državni odvjetnik.

Smiljana Srnec (45), uhićena starija sestra nestale Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kuću u međimurskom Palovcu, navodno se slomila tijekom ispitivanja te istražiteljima priznala da je ubila svoju sestru kao i način na koji je to učinila, piše Telegram pozivajući se izvore upućene u slučaj. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka varaždinskog suda Smiljana Srnec ostaje u zatvoru: "Postoji opasnost od utjecaja na svjedoke" Slika nije dostupna Otišla podići novac Smiljanu Srnec u lisicama doveli u banku: "Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Imala je i lance oko pojasa..."

Dodaju, pozivajući se na neslužbene informacije, da je Jasminu sestra - zatukla. Međutim, Smiljana nedjelo navodno nije priznala u prisustvu odvjetnika, a čeka se nalaz obdukcije tijela nakon čega će biti ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu. 

Suprug: To je laž, Smiljana nije priznala

Ivica Srnec, Smiljanin suprug, međutim tvrdi da njegova žena zločin nije priznala. "Bio sam sad na policiji i Smiljana nije priznala. Takva je sad situacija. Informacije koje su objavljivane su, kao i dosad, lažne. Tako se i pisalo da je tijelo pronađeno jer je isključena struja i da je nešto smrdjelo", ispričao je Srnec za Večernji list

Dodao je da je tijelo u zamrzivaču pronađeno prilikom preuređivanja prostorije te da je i Smiljana sudjelovala u tim radovima. "Nije istina da je tijelo nađeno kad je nije bilo doma. Ona je bila doma. Biste li vi otvarali to da ste znali što je unutra? Šok je za sve nas. Ima dosta nelogičnosti. Mogućnosti su velike, svakakve", rekao je suprug, ne želeći reći tko je tijelo pronašao. 

Na pitanje novinara Večernjeg lista je li ikad otvarao zamrzivač, odgovorio je:"Završit ćemo ovaj razgovor, može? Nemojte se ljutiti."

Izuzeće odvjetnika

U ovom slučaju je nastao još jedan problem jer ju Davorin Zlatarek, njen dosadašnji odvjetnik, više ne može zastupati. Njegovo je izuzeće tražilo Državno odvjetništvo, a kao razlog je navedena činjenica da je Zlatarek ranije obnašao funkciju općinskog državnog odvjetnika. 

"Istina je, dobio sam neslužbenu informaciju da je traženo moje izuzeće, tako da je ja više ne mogu zastupati", potvrdio nam je Zlatarek. Nije htio komentirati tvrdnje da je njegova donedavna klijentica istražiteljima priznala da je ubila sestru. 

To nam nije htio potvrditi ni glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek, baš kao ni Darko Galić, glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a

Produljen istražni zatvor

Nakon što ju je policija u nedjelju privela, Jasiminina sestra, osumnjičena za stravični zločin u međimurskom selu Palovec, kasno navečer privedena je pritvorskom nadzorniku. Budući da još nije gotov nalaz obdukcije, produljen joj je pritvor za dodatna 24 sata. Obdukcija danas još ne može biti obavljena je tijelo nije dovoljno odmrznuto pa se nalazi očekuju tijekom utorka. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene