Obavijesti Video Pretražite Navigacija
90 PVC paketa

REKORDNA ZAPLJENA DROGE Bugarin na Bajakovu "pao" s 47 kg heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici policije i carine na ulazu u Hrvatske na graničnom prijelazu Bajakovo zaplijenili su u subotu nešto više od 47 kilograma heroina i 15,7 kilograma marihuane, ukupne vrijednosti veće od 14 milijuna kuna.

Na konferenciji za novinare u PU vukovarsko-srijemskoj voditelj kriminalističke službe Mario Karamatić je rekao da je zaplijenjeni heroin pronađen u osobnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka na graničnom prijelazu Bajakovo. Vozilom je upravljao 55-godišnji bugarski državljanin, a u vozilu su bila i trojica bugarskih putnika.

Pročitajte i ovo Droge u Hrvatskoj - 4 Najčešće marihuanu Ovisnost u Hrvatskoj: Svaka četvrta osoba probala je neku vrstu droge Slika nije dostupna na božić Dva Slovenca pala na granici: Iz Srbije pokušali prokrijumčariti gotovo tri kilograma heroina

"Heroin se je bio upakiran u 90 PVC paketa i to je u ovoj godini najveća zapljena te droge na području Hrvatske", rekao je Karamatić, dodajući kako je protiv 55-godišnjeg vozača i 38-godišnjeg putnika u vozilu podnesena kaznena prijava te su uhićeni.

Istoga dana, oko 17 sati pri ulasku u RH na graničnom prijelazu Bajakovo u osobnom vozilu srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji srpski državljanin pronađeno je 15,7 kg marihuane pakirane u 29 PVC paketa. Vozač je uhićen te je protiv njega također podnesena kaznena prijava, rekao je Karamatić.

Na konferenciji za novinare rečeno je i da je prošlih dana na području te Županije zaplijenjeno gotovo 500 kilograma duhana

Na području općine Andrijaševci u pretragama na sedam lokacija i obiteljskih domova koje su obavljene u petak pronađeno je ukupno 495 kilograma rezanog duhana i duhana u listu. Uhićene su dvije osobe.

Po riječima pročelnika osječke Carinarnice Davora Petovića vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na 14 milijuna kuna, marihuane na 240 tisuća kuna, a duhana na 100 tisuća kuna.

Petović je također rekao da su i heroin i marihuana pronađeni u vozilima koje su imale preinake u podvozju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene