Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susjedi u šoku

VIDEO/FOTO U lovu na napadača iz Prečkog policiji će jedna okolnost olakšati posao: "Savjet napadaču je da im olakša i sam se preda"

U Zagrebu je u četvrtak oko 12 sati nepoznata osoba upucala muškarca. Traga se za počiniteljem.

U zagrebačkom naselju Prečko je nepoznati napadač upucao muškarca. Napad se dogodio na križanju Petrovaradinske i ulice Prečko.

Muškarac je propucan u obje noge, ali stabilno je i van životne opasnosti, doznaje Domagoj Mikić koji na terenu prati slučaj.

"Istražitelji trebaju utvrditi je li napadač čekao u zasjedi ili su oni razgovarali pa je do okršaja došlo nakon verbalnog sukoba. Najveći je problem što se sve dogodilo ni 20-ak metara od školskog igrališta, u pol bijela dana. Očevid je završio, a policija kaže da i dalje intenzivno traže napadača u bijeloj majici", javio je Mikić koji dodaje da je mjesto prekriveno nadzornim kamerama.

"Savjet napadaču je da olakša policiji i da se sam preda, jer uz ovakvu pokrivenost kamerama, nemoguće je da ga neka nije snimila i da ga policija neće vrlo skoro pronaći", zaključuje Mikić.

"Šokantno. Zamisli, vidiš kako netko na biciklu puca u čovjeka"

Susjedi koji su bili vani u trenucima pucnjave u nevjerici su.

"Šokantno. Šokantno je izgledalo. Zamisli da si na plotu kod susjeda, razgovaraš s njim. I čuješ pucnjavu. Okrećeš se i vidiš, netko na biciklu puca u čovjeka. Logično da sam ja pogledao čovjeka u kojeg je pucano. On je tamo bio. Poslije se malo zateturao. I otišao je tamo u onu ulicu", rekao je svjedok pucnjave za Dnevnik Nove TV, dodavši da je "sigurno bilo četiri pucnja".

Zagrebačka policija javlja da tragaju za počiniteljem te da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Od zaposlenika tvrtke koja se nalazi u neposrednoj blizini zločina doznali smo da su oko podneva čuli pucnjavu, ali tvrde da nisu ništa vidjeli. 

Drugi svjedoci koji su se na tom mjestu zatekli nedugo nakon pucnjave kažu nam da je policija vrlo brzo blokirala raskrižje Petrovaradinske i ulice Prečko, kao i ulaz u obližnju tvrtku. Iz policije zasad nema više informacija. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene