Obavijesti Video Pretražite Navigacija
smaknuo i brata

Objavljeni detalji brutalnog ubojstva u Pločama, dječak nije bio slučajna žrtva? "Dijete nepomično leži, krv mu ispod glave..."

U Pločama su ubijene dvije osobe, jedna od njih je i dječak rođen 2005. godine, a druga brat ubojice. Policija je zasad samo potvrdila da je pronašla dvoje mrtvih na dvije različite lokacije. Osumnjičenik za ubojstvo je uhićen.

Dvostruko ubojstvo dogodilo se u jutarnjim satima u Pločama. Policija je na dvije različite lokacije pronašla dva tijela, a osumnjičenik za dvostruko ubojstvo je uhićen.

Dosad je policija službeno izašla tek sa šturim priopćenjem. ''Nakon zaprimljenog većeg broja dojava građana, policija je jutros oko osam sati na dvije različite lokacije na području grada Ploče pronašla dvije mrtve muške osobe za koje se sumnja da su preminule nasilnom smrću. 

Vrlo brzo nakon pronalaska tijela, oko 8:30, policija je uhitila osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem i on se trenutno nalazi u prostorijama policije gdje će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje'', priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.

Nove službene informacije očekuju se u 16 sati, za kada je najavljena konferencija za novinare u policiji.

Prema pisanju lokalnih medija, ubojica je M.R., dobro poznat stanovnicima Ploča po nasilničkom ponašanju. Žrtve su njegov brat, čiji su inicijali također M.R. i maloljetnik rođen 2005. godine, sin ubojičina bivšeg susjeda s kojim je navodno bio u imovinskom sporu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stanovnici u šoku Svjedok stravičnog ubojstva u Pločama: "Čuo sam četiri pucnja. Došli smo pored njega, dijete je bilo mrtvo..."

Slobodna Dalmacija piše da je ubojica najprije brutalno smaknuo svojeg brata na deponiju sekundarnih sirovina u Pločama. Navodno je u njega ispalio nekoliko hitaca iz puške, možda sačmarice, te mu je posljednji hitac ispalio u glavu dok je ovaj ležao ranjen na podu. 

Potom se svojim Yugom 45 odvezao do dijela grada koji Pločani nazivaju Dedinje i smjestio se na području kojim maloljetni sin njegova bivšeg susjeda prolazi na putu do škole. Zbog toga se pretpostavlja da dječak nije slučajna žrtva, već da ga je M.R. namjerno ubio. 

Neki od svjedoka primijetili su da M.R. nosi neku šarenu krpu ispod koje je virila cijev, ali nisu posumnjali da je riječ o skrivenoj puški. Zapucao je u dječaka koji je naišao sam, a svjedoci kažu da su čuli četiri hica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oglasio se i MUP RS VIDEO Detalji hladnokrvnog ubojstva šefa krim-policije: Sve se dogodilo u blizini škole, policija s dugim cijevima zaustavlja vozače

"Ja sa šalicom kave izletila vani. Kad ono, imaš šta i vidjeti. Dijete leži. A susjeda jedna govori 'momak, šta je, momak, šta je', ali on ne odgovara. Ja se primaknula, on nepomično leži na podu. Krv mu ispod glave. Zatvorene mu oči. Mi oko njega, a on u jednom trenutku otvori oči i to je bio kraj. Dotrčala je jedna policajka ovdje, susjeda iz kvarta, u tome došla i hitna, ali pomoći nije bilo. Umro nam je pred očima", ispričala je jedna svjedokinja za Slobodnu Dalmaciju, dodajući da su urlikale od muke i nemoći što mu ne mogu pomoći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene