Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokušali pregaziti policajce

Rumunji u Varaždinu ukrali opremu vrijednu više od 200.000 kuna pa pobjegli u polje kukuruza: U potrazi sudjeluje pas tragač, dron i helikopter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija još traga za rumunjskim državljaninom (44) koji je, nakon što je sa sunarodnjakom (25) u četvrtak u noći provalio u prodavaonicu tehničke opreme u Varaždinu, u bijegu automobilom pokušao pregaziti policajce, koji su bili prisiljeni upotrijebiti vatreno oružje.

Kako je priopćila PU varaždinska, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su u četvrtak oko jedan sat poslije ponoći dvojica državljana Rumunjske u dobi od 44 i 25 godina došla do trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu i provalili u jednu od prodavaonica. Ukrali su veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme vrijedne više od 200.000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Policija navodi da je zaštitar opisao automobil kojim su se udaljili te je pokrenuta potraga. Vozilo koje je odgovaralo opisu uočeno je na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu.

Kad su policajci izašli iz svojeg automobila radi provjere identiteta osoba, vozač je automobilom krenuo prema njima u namjeri da ih pregazi i pobjegne. Kako bi odbio napad i spriječio bijeg, jedan od policijskih službenika uporabio je vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak. Kako se automobil nije zaustavljao, pucao je i onesposobio dvije gume. Izbjegavajući udar automobila, policijski službenici su lakše ozlijeđeni te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, navode iz varaždinske Policijske uprave.

Lopovi su se odvezli još nekoliko stotina metara, odakle su pobjegli u obližnja polja kukuruza. U traganje su uključene sve raspoložive snage varaždinske Policijske uprave te pripadnici Interventne jedinice policije međimurske Policijske uprave, a ujutro i pas tragač zagrebačke Policijske uprave, dron te helikopter specijalne policije.

Oko devet sati pronađen je i uhićen 25-godišnji rumunjski državljanin. Drugi lopov, za kojeg je istraživanjem utvrđeno da je 44-godišnji rumunjski državljanin, još nije pronađen te se za njim i dalje intenzivno traga.

Iz policije navode da su pronađeni svi ukradeni predmeti.

Uhićeni lopov u petak je, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio tešku krađu provaljivanjem i "pokušaj teškog ubojstva na štetu policijskih službenika", predan pritvorskom nadzorniku varaždinske Policijske uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene