Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBIJENO ČETVERO LJUDI

Četverostruki ubojica pronađen mrtav u Vodicama pokraj automobila kojim je bježao

U Vodicama je oko 13 sati ubijen muškarac iz vatrenog oružja. Nakon toga, pronađene su još tri mrtve osobe. Četverostruki ubojica pronađen je mrtav pokraj automobila kojim je bježao.

*U Vodicama je u subotu oko 13 sati u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena krim istraga Prijeteći plastičnim pištoljem i skalpelom, pokušao opljačkati osam trgovina: Uhvatile ga dvije policajke Slika nije dostupna STIGLA IH PRAVDA Drski dvojac provalio u kuću i ukrao oružje: Jedan od njih nije zaustavio samo na tome

*Pola sata kasnije pronađene su još tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u objektu na Južnoj magistrali

*Četverostruki ubojica pronađen je mrtav u Vodicama pokraj automobila kojim je bježao

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku: 

21:30 Ante Bagarić s Klinike za psihijatriju Vrapče za Dnevnik Nove TV pojasnio je što bi moglo biti okidač za krvavi pohod poput današnjega. 

"Takve osobe vrlo često imaju visoku dozu nezrelog narcizma. Često imaju visoku dozu precjenjivanja svojih postignuća i ugleda. Često imaju narušenu sliku o sebi i onda dolazi do kraha emocionalnog sustava i takve osobe onda često kreću u osvetničke akcije", kazao je Bagarić. Cijeli razgovor možete pročitati >OVDJE.

19:58 Dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta komentirao je buran dan i epilog cijele priče. "Gledajući policijski posao, on je odrađen izvrsno jer je sve riješeno, ali kada se radi o zločinu i pet ubijenih osoba teško da mira može biti", rekao je. Među žrtvama je bila i Radojka Danek, stečajna upraviteljica i gradska vijećnica HDZ-a u Šibeniku.

"To je naša kolegica, koja je bila stečajna upraviteljica. Vodila je niz slučajeva u Šibeniku, vrlo pošteno. I njezin suprug isto. Poznavao sam sve te ljude", rekao je u suzama dogradonačelnik. "Jedan od njih je bio moj veliki prijatelj. Dogodilo se nešto što Šibenik ne pamti", kazao je Mileta. Više čitajte >OVDJE. 

19:52 Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić objasnio je kako je policija pronašla počinitelja te istaknuo: ''Ubojica i ubijene osobe bili su u poslovnim odnosima. Ne radi se ni o kakvim pripadnicima kriminalnih miljea, već o ozbiljnim poslovnim ljudima''. Više čitajte >OVDJE.

19:15 Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić kazala je kako je osoba koju se dovodi u vezu s četverostrukim ubojstvom pronađena mrtva. Tijelo ubojice pronađeno je u Vodicama pokraj automobila kojim je bježao, doznaje se. Po neslužbenim podacima portala Šibenik.in, oduzeo si je život.

18:16 Glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić u Dnevniku N1 televizije komentirao je današnju pucnjavu na tom području.

"Prvo smo zaprimili dojavu da je u Vodicama pronađeno tijelo mrtvog muškarca. Nakon toga je uslijedila dojava da su u Šibeniku još tri mrtve osobe, dva muškarca i jedna žena", rekao je Pavić i dodao da se redoslijed ubojstava u ovom trenutku ne može znati te da će se to utvrditi kriminalističkim istraživanjem.

"Policija zna tko je počinitelj, u bijegu je i traga se za njim, cijeli operativni sastav je na terenu", dodao je Pavić.

Na pitanje o odnosu počinitelja i ubijenog rekao je: "Dosta je spekulacija. Mogu potvrditi samo da je među počiniteljem i ubijenim bio poslovni odnos. Državni odvjetnik svime rukovodi, kad sve bude gotovo, obavijestit će javnost."

18:14 "Muškarac je izrešetan s dvadesetak metaka u kratkim rafalima u svom automobilu, a žene koje su zaposlene tamo izašle su vičući; ubilo nam šefa, ubilo nam šefa", rekao je očevidac zločina u Vodicama za Šibenski portal. U Vodicama je u svom automobilu po neslužbenim informacijama ubijen poduzetnik Tedi Slamić.

17:52 Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni za ubojstva je Branko Koloper, bivši vlasnik šibenske pekarske tvrtke Matkol. Tvrtka je otišla u stečaj, navodno prije tri godine. Također prema neslužbenim informacijama, ubijena je i Radojka Danek i njezin suprug, te jedan vjerovnik, dok je osoba ubijena u Vodicama, poduzetnik Tedi Slamić. 

17:08 Sanja Jurišić, reporterka Dnevnika Nove TV, javila se iz Šibenika. "Policija traga za počiniteljem. Traži se automobil Škoda Karoq, sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Policija građane moli da se jave s bilo kakvom informacijom. Razlog ubojstva bi mogla biti poduzetnička priča. Uspješni šibenski poduzetnik, neslužbeno doznajemo, htio je kupiti halu od propalog šibenskog poduzetnika. Došli su ovdje na razgled nekretnine i sve što znamo da to nije završilo kao lijepa poduzetnička priča već kao krvoproliće", javila je reporterka Dnevnika Nove TV.

17:05 Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan javio se iz Vodica.
"Službena informacija govori da ubojica i dalje nije pronađen. Policija je poslala priopćenje i objavila informacije o vozilu osumnjičenog. Očevid u Vodicama je u tijeku", javlja reporter.

16:32 Policija i dalje traži četverostrukog ubojicu. "U vezu s navedenim događajima dovodimo mušku osobu koja se koristi osobnim vozilom marke ŠKODA KAROQ, sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Pozivamo građane u slučaju da primijete navedeno osobno vozilo žirno dojave policiji lokaciju na brojeve telefona:192, 022/ 347-139 ili 022/ 347-446.

Upozoravamo građane da se ne približavaju vozilu već odmah obavijeste policiju. Ovime putem demantiramo informaciju da je počinitelj pronađen mrtav", navodi se u priopćenju PU šibensko-kninske.

16:16 Ubojica je navodno prvo likvidirao tri osobe u Ražinama koje je pozvao na sastanak u sjedište jedne tvrtke u stečaju te potom otišao u Vodice gdje je ispred trgovine Djelo likvidirao vlasnika jednog trgovačkog lanca dok je sjedio u svom automobilu, javlja Šibenik.in.

Nagađa se se da je u Šibeniku ubijena stečajna upraviteljica tvrtke u čijem se sjedištu u Šibeniku dogodilo ubojstvo. Sve mu su navodno kumovali dugovi. Potraga za napadačem je proširena na splitsko i zadarsko područje, javlja Šibenik.in. 

15:55 Iako se prvotno spominjalo kako je osoba koja je počinila četverostruko ubojstvo počinila samoubojstvo, došlo je do obrata. Slobodna Dalmacija javlja kako se ubojica navodno nalazi u kući koja je pod policijskom opsadom.

14:58 Policijska uprava šibensko-kninska dobila je u 12:56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste, pronađen mrtav muškarac. 

U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći dobila drugu dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žene, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Prema prvim informacijama, radi se o nasilnoj smrti.

Očevid je u tijeku. Iz policije u ovom trenutku ne mogu potvrditi jesu li ti smrtni slučajevi povezani.

Odmah po saznanju na teren su upućene dodatne policijske snage s ciljem pronalaska osobe na koju u ovom trenutku upućuju informacije da bi se mogla dovesti u vezu sa smrti pronađenih osoba", priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Nakon ubojstva u Vodicama pucnjave je bilo i u Ražinama nedaleko od TLM-a.

14:54 Potvrđeno nam je da su ubijene četiri osobe na području Šibenika i Vodica. U vozilu u Vodicama pronađen je mrtav muškarac.

Pola sata kasnije pronađene su još tri mrtve osobe, dva muškarca i jedna žena u jednom objektu na Južnoj magistrali.

Ubojstvo u Vodicama

14:00 Iz PU šibensko-kninske ranije nismo uspjeli dobiti potvrdu informacije da je u Vodicama ubijen muškarac.

"Ne mogu vam potvrditi tu informaciju. Neka gužva je u Vodicama, policija je na terenu. Je li bilo ubojstvo? To vam za sada ne mogu potvrditi", kazao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić.

ŠibenikIN piše kako je neslužbeno doznao da je poznati šibenski poduzetnik ubijen iz automatske puške. U njega je pucano dok je bio u automobilu ispred jednog dućana u Vodicama, a napadač je pobjegao.

Više detalja pogledajte u Vijestima Nove TV u 17 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene