Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Međimurju

Državno odvjetništvo potvrdilo: Uhićena sestra nestale Jasmine, sumnja se da ju je ubila i njezino tijelo sakrila u škrinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu priopćilo je kako postoji osnovana sumnja da je Jasminu Dominić usmrtila sestra.

Priopćenje ŽDO Varaždin prenosimo u cjelosti:

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi

"Zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, provela očevid zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatska državljanka (1974.) počinila kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona na štetu hrvatske državljanke (1977.). (17. 2. 2019.)

Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec.

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama", navode u priopćenju.

Izvanredna konferencija za novinare

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač potvrdio je na izvanrednoj konferenciji za medije u nedjelju da je u subotu u obiteljskoj kući u Palovcu u zamrzivaču pronađeno mrtvo tijelo ženske osobe, te se sumnja kako je riječ o djevojci rođenoj 1977., a zbog sumnje u ubojstvo uhićena je 45-godišnjakinja.

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u subotu je u večernjim satima uhićena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica“ izjavio je Sokač. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o 45-godišnjoj sestri nestale djevojke.

Trenutno se nalazi u pritvoru policijske uprave u Čakovcu. Prema Zakonu ondje može biti zadržana 24 sata, a po potrebi još toliko prije nego li bude ispraćena pred županijskog odvjetnika.

Sokač je podsjetio da je u subotu iza 12 sati policija zaprimila dojavu županijskog Zavoda za hitnu medicinu kako je u toj obiteljskoj kući u Novoj ulici u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe. Očevid je provela zamjenica županijske državne odvjetnice u suradnji s policijom. Leš, još uvijek nepoznate žene prevezen je na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu gdje će biti izvršena sudska obdukcija.

Iako se sumnja da je riječ o mrtvom tijelu Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijevljen 2005., a nije viđena od 2000. godine, do konačnih nalaza obdukcije to još ne može biti službeno potvrđeno.

"Vidite da je osoba u takvom stanju kakvom je, što da vam kažem, nije se još otopila škrinja i identitet još nije utvrđen", rekao je Sokač.

Odgovarajući na pitanja tko je pronašao leš, je li pronalazak odmah prijavljen i u kakvom je stanju pronađen, načelnik Sokač nije želio odgovoriti kazavši kako su sve te informacije bitne za provođenje istrage i s tim informacijama policija još ne želi izlaziti u javnosti.

Na novinarsku upit - zar pet godina od nestanka pa do prijave nestanka nije probudilo sumnju, izjavio je kako jest te da je policija u suradnji s Državnim odvjetništvom ranije poduzela brojne istražne radnje.

"Uskoro ćemo vam moći podijeliti više informacija, pa i sve one brojne korake koje je policija poduzimala kako bi rasvijetlila slučaj nestanka osobe“ izjavio je Sokač. Naglasio je da će se puno toga više znati nakon nalaza obdukcije. (MT/Hina)

Aktualno Nevjerojatan život tragično preminulog kralja narodne glazbe: Već je jednom prevario smrt, ali doktori su ga tada spasili Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) +0 Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Celebrity Nevjerojatan život tragično preminulog kralja narodne glazbe: Već je jednom prevario smrt, ali doktori su ga tada spasili 1/2 >>

Aktualno Maša pronašla više od 4 kilograma marihuane +0 Zapljena marihuane (Foto: MUP) Crna kronika Maša pronašla više od 4 kilograma marihuane 1/1 >>


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene