Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KUJICA ZLOSTAVLJANA

Stručnjaci o strahoti u Zaprešiću: "Mogao bi biti ljudski faktor... Ovakve ozljede nije nanijela životinja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veterinarskim pregledom kujici koju su u subotu našli u Zaprešiću utvrđene su teške povrede spolnih organa. Ozljede joj nije mogao nanijeti drugi pas.

Mimi, ženka pekinezera, s brojnim ozljedama ostavljena je u subotu pred veterinarskom ambulantom u Zaprešiću.

"Bila je u stanju šoka, pothlađena i krvarila je iz stidnice. Imala je i manju ranu na glavi", rekao je veterinar dr. Tomislav Šegota.

Prema vrsti i težini ozljeda, kaže veterinar, može se zaključiti da joj ih nije nanijela druga životinja.

"Ta rana je bila više s unutarnje strane stidnice, prema vaginalnom kanalu, dosta duboka. Teoretski bi mogao biti i nekakav predmet. Teško da bi to bio ugriz druge životinje. Mogao bi biti i ljudski faktor", objašnjava Šegota.

Ako je Mimi zaista ozlijedio čovjek, postoji mogućnost da je riječ o zoofiliji.

"Osobu koja ima zoofiliju više seksualno uzbuđuje i seksualno joj je interesantnija životinja nego čovjek. Zoofilija kao i sve parafilije su češće kod muškaraca. No nije svaki seksualni odnos sa životinjama zoofilija. Neki ljudi koji nemaju zoofiliju ponekad počine ovakvo djelo, primjerice, duboko dementni, ovisnici o alkoholu, akutno opite osobe", kaže Goran Arbanas, forenzički psihijatar.

Zakon o zaštiti životinja za spolni odnošaj sa životinjama predviđa kaznu od 10 do 30 tisuća kuna.

"Također, spolni odnošaj sa životinjom ili neka druga radnja za zadovoljavanje spolnih potreba čovjeka može se kvalificirati kao kazneno djelo, pa je zato predviđena kazna zatvora do godine dana", objašnjava Ivana Lunka, pravnica u udruzi Prijatelji životinja.

Čini li se iz koristoljublja, kazna se penje na dvije godine zatvora. Policija je bila na terenu. Utvrđuju se okolnosti događaja. Malena Mimi dobro se oporavlja. Privremeno je udomljena i traži svoj zauvijek dom - bez nasilja i prepun ljubavi.

Oni koji žele Mimi pružiti takav dom, mogu se javiti udruzi Smiješak za dom, kod čije je volonterke kujica na privremenom smještaju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene